OH Leuven duwt STVV twee weken voor de competitiestart met de neus op de feiten na klinkende 4-0-pandoering

16 juli 2016 21:30

Exact twee weken voor STVV zijn seizoen opent tegen Sporting Lokeren, ligt nog een pak werk op de plank. Dat maakte de flagrante 4-1-nederlaag tegen Oud-Heverlee Leuven, de degradant van vorig jaar, duidelijk.

Beide partijen begonnen futloos aan hun oefenpartij op het veld van KVK Tienen. Het contrast met de EK-matchen die bij iedereen nog vers in het geheugen zitten, was groot. Jonkies Alessio Montes (19) en Wolke Janssens (20) lieten gelukkig enkele fraaie dingen zien.

Leuvens blok staat er

Tot zover het positieve nieuws over de Truienaars, die nog lang geen geheel vormen. Toen Pieter Gerkens in minuut 20 de doorgebroken Din Sula neerhaalde, moesten de Kanaries met een man minder verder. Ben Yagan, overgekomen van KSK Heist, profiteerde door de 1-0 heerlijk in doel te krullen.

OHL nam de bovenhand en toen doelpuntenmaker Yagan het leer prima voor doel gooide, miste Jovan Kostovski onbegrijpelijk. Toch bleef de 2-0 niet uit. Tuur Houben kreeg alle tijd om aan te leggen, en zag zijn lage schuiver via het been van Janssens in doel verdwijnen.

Truiens zand + portie pech

De malaise voor STVV werd nog voor rust compleet. Simon Bracke profiteerde van een misverstand tussen William Dutoit en Steven De Petter: de 3-0-ruststand deed pijn aan de Limburgse ogen.

Na de pauze veranderde het spelbeeld, ondanks een resem wissels aan beide kanten, nauwelijks. De Leuvenaars gingen op hun elan door en Kostovski maakte zijn misser van de eerste periode goed door Dutoit tegenvoets te verschalken.

OHL ging nog op zoek naar de forfaitcijfers, maar het was Nick Proschwitz die de eer redde. De troepen van Emilio Ferrera tankten een serieuze lading vertrouwen. STVV heeft nog een pak werk voor de boeg.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ STVV \\ OH Leuven
 
 
Reacties.