Het type-elftal van Club Brugge is bekend, wij namen het onder de loep

17 juli 2016 14:14

Michel Preud'homme en Club Brugge staan zaterdag voor de eerste opdracht van het seizoen. De landskampioen strijdt dan tegen Standard om de Supercup. Het type-elftal krijgt dan ook stilaan vorm.

Club Brugge oefent woensdag nog tegen tweedeklasser KSV Roeselare, maar dat basispionnen zullen niet meer in actie komen. De generale repetitie vond afgelopen vrijdag al plaats, tegen Olympiakos Piraeus.

En jawel, het type-elftal van Michel Preud'homme krijgt vorm. Onderstaande afbeelding geeft de basiself weer van blauw-zwart tegen de Griekse grootmacht. Voor de volledigheid: de wedstrijd eindige op een scoreloos gelijkspel.

Al zullen er zaterdag enkele wijzigingen worden doorgevoerd. De Supercup is dan wel maar een klein prijsje, maar Club heeft geen zin om de wedstrijd twee seizoenen na elkaar te verliezen.

Engels klaar, vraagteken bij Vanaken

Vooreerst verwachten we Bjorn Engels in de ploeg. De verdediger gaf verstek voor het EK, maar is klaar voor de competitiestart. Afgelopen vrijdag bleef hij uit voorzorg aan de kant.

De algemene verwachting is dan ook dat Timmy Simons zijn vertrouwde stek zal innemen, terwijl het afwachten is of Hans Vanaken - de voorbije weken een paar trainingen overgeslagen - helemaal klaar is om te spelen. In dat geval moet Nikola Storm wijken.

Vooraan begint Jelle Vossen met een beetje krediet op Abdoulay Diaby. Preud'homme is er namelijk niet over te spreken dat laatstgenoemde de voorbije weken een transfer aan het najagen was.

Cédric De Volder

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.