Buffalo's trekken massa volk: "Minder volk op Gentse Feesten door terreur in Nice? Het zal vanavond niet zijn"

18 juli 2016 21:32

De mannen van AA Gent kregen op maandag hun spelersvoorstelling op het Sint Baafs. De jaarlijkse traditie was er ook dit jaar eentje voor een vol plein. Meer dan 8000 fans, meer moet dat soms niet zijn ...

De mannen werden vorig jaar derde in de competitie, dit jaar willen ze allemaal opnieuw voor de titel gaan: spelers, staf, het bestuur en zelfs burgemeester Daniël Termont.

Die nam zelf even de micro en kirde van plezier: "Daniël is nen Buffalo." Dan weet u: de sfeer is goed. De veiligheid was ook gegarandeerd, schrik op het plein was er dan ook niet.

De sfeer was alvast waanzinnig: 8000 supporters die waren gekomen voor de mannen. Om Benito Raman opnieuw in de harten te sluiten, om de nieuwkomers te begroeten, om Peter Balette opnieuw welkom te heten, om te luisteren naar de State of the Union van Hein Vanhaezebrouck, ...

Over die boodschap gesproken: Hein deed het in stijl. Daarover later zeker meer op Voetbalkrant. Maar in het licht van de sfeer willen we u 1 quote alvast niet onthouden: "Er werd gedacht dat er veel minder volk naar De Gentse Feesten zou komen na het spijtige wat er gebeurde in Nice. Wel: het zal toch vandaag niet zijn, want u bent er weer massaal!"

Afsluiten deden de Gentse supporters met een blauw-witte versie van de IJslandse 'Huh'. Blue-White, Blue-White, ... U snapt het wel:

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.