Nfor legt zijn keuze voor KFCO Beerschot-Wilrijk uit: "Ik koos niet voor de naam, maar..."

19 juli 2016 19:49

Ernest Nfor tekende vanochtend een contract voor twee seizoenen mét optie bij KFCO Beerschot-Wilrijk. De aanvaller legt uit waarom hij precies voor een verhuis naar Antwerpen koos.

Het is en blijft toch weeral een straffe transfer. Ernest Nfor deed de voorbije seizoenen niet alleen ervaring op bij onder meer KV Kortrijk en KAA Gent, maar ook bij Neftçi Baku en Al Wahda was hij een basispion.

"Ik heb niet voor de naam gekozen", vertelt Nfor op de webstek van de Mannekens. "Maar het project van KFCO Beerschot-Wilrijk ademt ambitie uit. Ik wil met deze club en de fans terug naar 1A. Daar horen we thuis."

Maar het project was niet de enige reden voor een terugkeer. "Mijn vrouw en dochtertje van vier hebben me de voorbije jaren gevolgd naar het buitenland. Nu is het tijd voor stabiliteit. We hebben een huis in Waregem."

"Ik kijk met veel plezier terug naar mijn periode in het buitenland. Vooral de leefomstandigheden in Baku waren enorm goed. In Saoedi-Arabië was het dan weer veel minder, vooral voor mijn gezin."

Ik wil met KFCO Beerschot-Wilrijk naar A1. Daar horen we thuis! - Ernest Nfor

Nfor voelt zich dan ook niet te goed om in de Eerste Amateur Liga te voetballen. "Hernan Losada, Kenny Thompson, Bjorn Ruytinx, Mo Messoudi,... Als je ziet wat hier allemaal rondloopt? Man, man, man!" (lacht)

Cédric De Volder

Jupiler Pro League \\ Beerschot
 
 
Reacties.