Prognose Moeskroen (14de): Hopen op geen extrasportieve verrassingen

19 juli 2016 16:00

Op vrijdag 29 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2016-2017. Wij schatten hun kansen in en gaan op zoek naar de sterktes en zwaktes. Op plaats 14 posteren we Moeskroen.

Ambitie

Hun eerste twee seizoenen in eerste klasse heeft Moeskroen telkens tot het einde moeten vechten om erin te blijven. Een nieuwe start betekent echter ook nieuwe ambities. Excel Moeskroen is immers de nieuwe naam en de hoop om een rustig seizoen door te maken, leeft sterk in Henegouwen.

Transfers

IN: Simon Diédhiou (geleend van Gent), Stefan Simic (geleend van AC Milan), Mërgim Vojvoda (Standard), Alen Saric-Hodzic (Zmaj Blato), Luka Stojanovic (geleend van Limassol)

UIT: François Marquet (einde uitleenbeurt, Standard), Thibaut Rausin (Tubize), Tristan Dingomé (Troyes), Tozé Marreco (Académica Coimbra), Yahya Boumediene (Ittihad Tanger), Elimane Coulibaly (einde contract), Jean-Charles Castelletto (einde uitleenbeurt, Club Brugge), Mustapha Oussalah (einde uitleenbeurt, AA Gent), Teddy Mézague (einde contract), Nikola Aksentijevic (einde contract), Selim Amallah (AFC Tubize), Marko Scepovic (einde uitleenbeurt, Olympiakos Piraeus), Kevin Tapoko (einde contract), Ofir Marciano (einde contract)

Op directievlak is er ook heel wat veranderd de laatste maanden bij Moeskroen. Glen De Boeck, Lorenzo Staelens en Jacky Munaron vormen de nieuwe technische staf. En Patrick Declercq is de opvolger van Edward Van Daele als voorzitter. Onlangs werd nog Paul Allaerts weggeplukt bij de KBVB als nieuwe technische directeur.

Met de contractverlengingen van Valentin Viola, Anice Badri, David Hubert en Fabrice Olinga werd er snel werk gemaakt van de basis. En daar werden nog kwalitatief sterke transfers als Diedhiou en Stojanovic aan toegevoegd. Maar Moeskroen zet vooral in op de jeugd met de komst van Hodzic, Vojvoda en Simic.

Sterktes en zwaktes

Moeskroen rekent op zijn geheel, want het haalde geen bekende namen. In tegenstelling tot vorig seizoen lijkt de kern heel goed uitgebalanceerd en zou Moeskroen zich sneller moeten kunnen redden. Enkel is de vraag hoe de vele jonge spelers het seizoen gaan doorkomen. Gaan ze de vereiste regulariteit kunnen opbrengen?

Prognose: 14de

Er zijn toch altijd twijfels. Moeskroen wordt door velen gezien als degradatieklant, maar wij zetten hen toch wat hoger.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.