Waarom verlengt Club Brugge wél of niét de titel? Wij zochten het voor u uit

20 juli 2016 17:08

Club Brugge wordt door velen ook dit seizoen getipt als dé te kloppen favoriet voor de gouden plak. Onze redactie ging even na waarom blauw- zwart net wél of niét met de hoofdvogel aan de haal zal gaan.

Ja, want de honger is allesbehalve gestild

Club Brugge had elf jaar lang gewacht op een nieuwe landstitel. Elf jaar lang. En dat wis je niet zomaar uit met één titel. Michel Preud'homme heeft dan ook één doel: de gouden plak op Olympia houden.

Ja, want Club Brugge is nóg sterker geworden

Enkel Thomas Meunier koos in het tussenseizoen voor een toptransfer, terwijl met Ricardo Van Rhijn een evenwaardige vervanger werd aangetrokken. Verder is de kern - we denken spontaan aan Tomas Pina - enkel sterker geworden.

Ja, want het is een héél speciale jaargang

Club Brugge bestaat dit seizoen 125 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Het is dan ook de natte droom van blauw-zwart om in het jubileumjaar opnieuw de titel te kunnen vieren.

Nee, want de concurrentie moet uithalen

En dan denken we spontaan aan RSC Anderlecht. De Belgische recordkampioen kan het niet maken om drie jaar zonder titel achter te blijven. Ook KAA Gent heeft deze keer geen schrik om ambitie uit te spreken. En wat met pakweg KRC Genk?

Nee, want de druk is toch van de ketel

We schreven hierboven al dat de honger nog steeds groot is, maar daartegenover staat natuurlijk wel dat de druk na vorig seizoen van de ketel is. Het is geen drama als Club naast de hoofdvogel grijpt.

Nee, want Champions League krijgt prioriteit

Het wordt toch zaak om voor de jaarwisseling niet te veel punten te grabbel te gooien. Michel Preud'homme zal het niet zeggen, maar het Kampioenenbal krijgt even voorrang. De Buffalo's en vorig seizoen, weet je wel.

Cédric De Volder

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.