Prognose Lokeren (9e): Beter doen dan vorig jaar is een must, maar waar blijven transfers?

21 juli 2016 12:22

Op vrijdag 29 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2016-2017. Wij schatten hun kansen in en gaan op zoek naar de sterktes en zwaktes. Op plaats 9 posteren we Sporting Lokeren.

Ambitie

Sporting Lokeren komt uit een teleurstellend seizoen dat het liefst zo snel mogelijk wil doorspoelen met een cocktail van positieve resultaten. Met de nodige versterkingen – er moeten er nog enkele volgen – hopen Georges Leekens en kornuiten een gooi naar play-off 1 te kunnen doen. Of dat met de concurrentie van enkele subtoppers zoals KV Oostende en Zulte Waregem mogelijk is, is een ander paar mouwen.

Transfers

IN: Nikola Jambor (Slaven Belupo), Tom De Sutter (Bursaspor), Jules Combel (Club Brugge), Ari Freyr Skulason (Odense BK).

OUT: Tars Notteboom (RC Gent-Zeehaven), Cyriel Dessers (NAC Breda), Hamdi Harbaoui (Udinese Calcio), Joey Dujardin (KFC VW Hamme), Dario Melnjak (Neftchi Baku), Denis Odoi (FC Fulham).

Sterktes en zwaktes

Ondanks een moeilijk seizoen beschikt Lokeren ook nu nog steeds over een ploeg met kwaliteit. Killian Overmeire, Tom De Sutter, Koen Persoons, Ayanda Patosi; dat zijn niet van de minsten. Máár om te oogsten moeten al die pionnen natuurlijk hun beste niveau halen en topfit zijn.

Het is alvast uitkijken naar hoe Georges Leekens – vorig jaar nam hij het roer over van Bob Peeters, nu maakt hij een volledig seizoen mee – zijn ploeg voor de dag zal komen. Mac The Knife is iemand die te allen tijde de rust kan bewaren en resultaten kan boeken met beperkte middelen.

Een minpunt is wel dat het nog steeds wachten is op enkele inkomende transfers. De Sutter en Ari Freyr Skulason zijn er al, maar verder mocht Leekens nog geen gerichte versterkingen op training verwelkomen.

Prognose: 9de

Na een flauw seizoen met weinig spektakel moét Lokeren zich nu weer herpakken. De Waaslanders moeten in staat zijn om in het linkerrijtje te eindigen, al zal er dan wel constanter dan vorig jaar moeten gepresteerd worden. Met een negende positie in de Jupiler Pro League legt onze redactie de lat niet te hoog voor De Tricolores, die mits enkele goede transfers zouden kunnen verrassen.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ SK Deinze
 
 
Reacties.