Wat is er veranderd sinds de Supercup? Volop wijzigingen bij Club Brugge, Standard kan teren op automatismen

22 juli 2016 17:08

Club Brugge strijdt morgen om de Supercup tegen Standard. In maart wonnen de roodhemden op de Heizel nog van de landskampioen. Maar zijn de elftallen ondertussen veranderd?

We herinneren ons de ontknoping van de finale van de Beker van België nog heel goed. De verlengingen leken een zekerheid, maar in de slotminuten zorgde Ivan Santini voor een Luiks delirium.

Club Brugge kon met quasi het sterkste elftal aantreden tegen de Rouches. Enkel Stefano Denswil was er niet bij. De Nederlander moest op de laatste training voor de finale geblesseerd afhaken.

De Rouches gaven een grijs seizoen dan weer kleur met de winst van de Beker van België. Het was meteen ook de laatste competitieve wedstrijd voor onderstaande elf. In play-off 2 viel niets meer te winnen.

Wat is er veranderd?

We verwachten alvast een pak veranderingen bij blauw-zwart. Met Laurens De Bock, Timmy Simons, Ruud Vormer, Hans Vanaken en José Izquierdo zullen slechts vijf dezelfde namen aan de aftrap staan.

Eerst en vooral: Simons moet - door de blessurelast achteraan - depanneren in het hart van de defensie. Ricardo Van Rhijn is nog niet klaar voor de dienst, waardoor Dion Cools zal spelen.

Geen Rafa, Vossen geniet voorkeur

Vooraan worden er geen risico's genomen met Lior Refaelov. Jelle Vossen krijgt dan weer de voorkeur op Abdoulay Diaby. Laatstgenoemde was de voorbije weken net iets té veel met een transfer bezig.

Standard kan dan weer wel teren op automatismen. Yannick Ferrera moet slechts twee wijzigingen doorvoeren in zijn elftal. Victor Valdés speelt momenteel bij Middlesbrough, maar dat verlies is perfect opgevangen door Jean-François Gillet.

Op het middenveld is Giannis Maniatis - een echt verlies kan je dat niet noemen - vertrokken. De Griek wordt vervangen door Eyong Enoh. De kracht van de Rouches zit hem dus in de gewoonte.

Cédric De Volder - Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.