Ook voor de fans van KRC Genk was het bibberen: "We zitten gewoon met een defensief probleem"

22 juli 2016 21:12

Voor de supporters van KRC Genk was het donderdagavond bang afwachten. Hun club verloor in Montenegro met 2-0 en er kwamen penalty's aan te pas om een winnaar aan te duiden. Ook voor Paul Mirtic, voorzitter van supportersclub Racing 90, was het afzien.

"Het was een beetje te verwachten dat we het moeilijk gingen krijgen. We hebben de heenwedstrijd ook niet goed aangevat", zegt Mirtic. "Balkanlanden hebben spelers met karakter en die gaan er gewoon voor, net zoals in de tijd van Waterschei. Ik had het een beetje voorspeld dat we het heel moeilijk gingen krijgen."

Groepsfase EL een must

"Wat het gevoel zou zijn als we uitgeschakeld waren? Niet te beschrijven. Als we het niet gehaald hadden, dan zouden we heel veel leden verliezen, denk ik. Als je op zo’n knullige manier verliest, dan verlies je veel abonnees. Fans wachten af tot hoe ver hun club Europees doorstoot."

"De groepsfase van de Europa League is echt een must. Alle mensen kijken daar naar uit en Europees hebben we al mooie tijden beleefd. Het is altijd leuk om thuis mooie affiches te hebben", aldus Mirtic, die wel één groot probleem ziet bij KRC Genk.

Defensief probleem

"We zitten gewoon met een defensief probleem. We weten al een jaar lang dat Kabasele weg gaat en we hebben daar een groot probleem. Eén man, maar dat is het voornaamste punt van de defensie. Dat is niet Kumordzi zijn plaats. Kabasele is gewoon niet te vervangen", weet de voorzitter van Racing 90.

"Dat Genk bekeken wordt als favoriet voor de titel? Met de huidige kern moet je de play-offs halen. Maar je mag geen ambitie hebben voor de titel. Je moet de spelers gewoon kunnen houden voor de titel. Sommige jeugdspeler heeft het bestuur ook een mooi contract gegeven, maar voor hen is het nog wat afwachten", besluit Mirtic.

Johan Walckiers

Europa League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.