Prognose Charleroi (8e): Verlies van Gouden Stier Jérémy Perbet hypothekeert de PO1-ambities

22 juli 2016 16:00

Op vrijdag 29 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2016-2017. Wij schatten hun kansen in en gaan op zoek naar de sterktes en zwaktes. Op plaats 8 posteren we Charleroi.

Ambitie

De ambitie van Charleroi is de jongste jaren telkens dezelfde. De Zebra's proefden twee seizoenen geleden van PO1-voetbal en dat smaakte naar meer. Ook dit seizoen dingen de Henegouwers naar een plek in de top-6.

Transfers

IN: Djamel Bakar (Montpellier) - Gjoko Zajkov (Rennes)

OUT: Jérémy Perbet (AA Gent), Dieumerci Ndongala (AA Gent), Jessy Galvez Lopez (Cercle Brugge), Mohamed Daf (Boavista), Karel Geraerts (einde contract), Guillaume François (einde contract).

Sterktes en zwaktes

Het vertrek van Gouden Stier Perbet die vorig seizoen 22 keer de touwen liet trillen is een grote aderlating voor Charleroi. Het is maar de vraag of Pollet die leemte kan opvullen. Ook de verhuis van winger Ndongala naar Gent zullen de Carolo's voelen op de rechterflank.

Nadat een jaar geleden al Kebano en Dewaest richting Genk trokken, blijft van de toenmalige PO1-ploeg niet veel over. Matos, uitgeroepen tot Zebra van vorig seizoen, moet de boel achterin rechthouden. In aanvallend opzicht verwachten de fans dat Baby die schitterde in PO2 bevestigt.

Prognose: 8e

Onze redactie voorspelt dat Charleroi net als vorig jaar op plek 8 eindigt. Met Felice Mazzu aan het roer beschikt de club nog over genoeg tactisch vernuft om een rol van betekenis te spelen. Naar ons gevoel is er echter iets te weinig kwaliteit om effectief aanspraak te maken op PO1.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Charleroi
 
 
Reacties.