Prognose Zulte Waregem (7e): Opnieuw meestrijden om vijfde(!) keer play-off 1

22 juli 2016 20:20

Op vrijdag 29 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2016-2017. Wij schatten hun kansen in en gaan op zoek naar de sterktes en zwaktes. Op plaats 7 posteren we Zulte Waregem

Ambitie

De ambitie van Zulte Waregem is die van vele andere clubs: meestrijden om play-off 1. Dan valt het nog altijd af te wachten of de ploeg er net naast grijpt of net invalt. "Niet spelen om play-off 1 is tonen dat je geen ambitie hebt", is een van de mantra's van coach Francky Dury.

Transfers

IN: Davy De fauw (Club Brugge), Lukas Lerager (Viborg), Brian Hamalainen (RC Genk), Timothy Derijck (ADO Den Haag), Jens Naessens (KV Mechelen), Sander Coopman (Club Brugge), Igor Vetokele (Charlton Athletic).

OUT: Jordy Verstraeten (Antwerp), Joël Sami (X), Stephen Buyl (Antwerp), Formose Mendy (Red Star), Chuks Aneke (X, contract ontbonden).

Sterktes en zwaktes

Essevee kan in alle geledingen steunen op toch flink wat ervaring. Het haalde bovendien met De fauw, Hamalainen en Derijck voor de defensie wat extra leeftijd en spelinzicht binnen. Met verder ook nog Kaya, Lepoint en Leye staat er wel een en ander.

Sammy Bossut is in topvorm een topkeeper, Mbaye Leye was vorig jaar bijna topschutter en Francky Dury maakt jongeren al eens beter. Het stadion zal bovendien voor het eerst echt vol klinken, want er staan nu vier volwaardige tribunes.

Prognose: 7e

Onze redactie voorspelt dat Essevee net als vorig jaar heel lang zal meestrijden om play-off 1. Mogelijk dat het tegen de G5 en Oostende net iets te kort zal komen, maar dat dachten velen het afgelopen seizoen ook. Als de mayonaise pakt, dan is dromen van Europees voetbal zelfs toegestaan. Maar: first things first. "We pakken ze een voor een", aldus nog een mantra van coach Francky Dury.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.