De nieuwe doelman van Gent onder de loep en... Sels zal snel vergeten zijn!

23 juli 2016 16:06

KAA Gent zag in het tussenseizoen Matz Sels naar Newcastle United vertrekken. Toch hoeft Hein Vanhaezebrouck zich geen zorgen te maken. Met Jacob Rinne is er een uitstekende vervanger geland in de Ghelamco Arena.

We hoeven er geen tekening bij te maken: Matz Sels had de voorbije seizoenen een héél groot aandeel in de successen van KAA Gent. Maar waarom Jacob Rinne die rol probleemloos overnemen?

Ervaring én progressiemarge aanwezig

Rinne stond de voorbije seizoenen onder de lat bij BK Forward en Örebro FK in Zweden. De doelman kent het klappen van de zweep al, maar heeft met zijn 23 lentes nog een pak progressiemarge. Het doet meteen denken aan het verhaal van... Sels.

Sterk in de lucht

De nieuwe doelman van de Buffalo's is met zijn 1m88 niet meteen de grootste, maar zijn balvastheid in de lucht is wel één van zijn sterke punten. Een belangrijke eigenschap voor zijn defensie.

Moderne doelman

Rinne was niet altijd een doelman. In de jeugdreeksen was hij gewoon een veldspeler. Het heeft ervoor gezorgd dat de Zweed voetballend sterk is. En dat is net wat een moderne doelman nodig heeft.

Leider

Ook verbaal laat hij zich - ondanks zijn nog jonge leeftijd én de nieuwe omgeving - gelden. Rinne is een doelman die zijn verdediging constant aan het sturen is, maar dan op een positief manier.

Cédric De Volder

Europa League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.