EK-held Skúlason na zijn debuut: "Euro 2016 is voorbij, Lokeren is wat telt nu"

25 juli 2016 08:03

Ari Skulason speelde tegen Newcastle dit weekend zijn allereerste minuten voor Sporting Lokeren. Helemaal overtuigen kon hij niet, maar dat was het geval voor de volledige ploeg in de 0-4 nederlaag.

"Dit was een team met de kwaliteiten van de Premier League, het was dus een goeie eerste test bij m'n nieuwe club", aldus de nuchtere IJslander die op het EK geen minuut miste. "0-4 was alleszins overdreven."

De linksachter verraste met enkele woordjes Nederlands. "Ik kan het lezen, maar niet schrijven, ook het spreken is niet altijd even makkelijk." De twee jaar Heerenveen tijdens zijn jeugd werpen nog steeds vruchten af.

Nederlands? Ik kan het lezen en een beetje spreken -Ari Skúlason

Hij voelt zich naar eigen zeggen goed in het Waasland. "De groep heeft me meteen opgenomen. Het helpt natuurlijk dat Sverrir Ingason en Arnar Gretarsson hier zijn. Sverrir speelt hier al anderhalf jaar en Gretarsson zit hier al érg lang."

"Wat mijn ambities zijn? Ik wil hier vooral een goed seizoen draaien." Misschien op de golven van het enthousiasme van het EK? "Neen, dat is voorbij. Het was een unieke ervaring, maar nu is Lokeren al wat telt."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Newcastle United
 
 
Reacties.