Prognose Club Brugge (1): De blauw-zwarte honger is nog lang niet gestild

27 juli 2016 20:00

Op vrijdag 29 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2016-2017. Wij schatten hun kansen in en gaan op zoek naar de sterktes en zwaktes. Club Brugge is opnieuw onze kampioen.

Ambitie

De ambitie van Club Brugge is dit seizoen héél duidelijk: de titel verlengen én de Belgische eer verdedigen in de Champions League. De West-Vlamingen willen hun langverwachte titel een jaar lang vol waardigheid dragen.

Transfers

IN: Tomas Pina (Villarreal CF), Ricardo Van Rhijn (Ajax) en Anthony Limbombe (NEC).

OUT: Thomas Meunier (PSG), Mikel Agu (FC Porto), Sinan Bolat (FC Porto), Mushaga Bakenga (Rosenborg BK), Davy De fauw (Zulte Waregem), Jimmy De Jonghe (KFCO Beerschot-Wilrijk), Tuur Dierckx (Antwerp FC), Dylan Seys (FC Twente), Sander Coopman (verhuurd aan Zulte Waregem), Lennert De Smul (verhuurd aan KV Kortrijk), Bernie Ibini-Isei (verhuurd aan FC Sydney), Leandro Pereira (verhuurd aan Palmeiras), Valerijs Sabala (verhuurd aan Pribram) en Michaël Cordier (vrije speler).

Sterktes en zwaktes

Het lijstje vertrekkers oogt hierboven dan wel lang, maar eigenlijk is enkel Thomas Meunier vertrokken. Voor de Rode Duivel werd met Ricardo Van Rhijn een vervanger aangetrokken én de groep werd op gerichte posities versterkt.

Een zwakte? Die kunnen we met de beste wil van de wereld niet bedenken. Club Brugge wordt door onze redactie niet voor niets als de huidige én volgende kampioen gezien. Al blijft het afwachten hoe blauw-zwart door het Kampioenenbal zal dansen.

Prognose: KAMPIOEN!

Club Brugge heeft alles om zichzelf op te volgen als Belgisch landskampioen. De West-Vlamingen zijn nog sterker dan vorig seizoen, terwijl de concurrentie niet meteen de indruk geeft dat er vanaf dag één kan geknald worden.

Cédric De Volder

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.