De Sutter na blessure en ziekte net op tijd fit voor het startschot: "Een jaar niet spelen wis je niet zomaar weg"

27 juli 2016 07:34

Hoewel de ziektekiemen nog niet helemaal uit zijn lijf waren, trad Tom De Sutter dinsdagavond een uur aan tegen Lierse. De voormalige aanvaller Club Brugge en Anderlecht is net op tijd klaar voor de competitiestart.

Na een lichte hamstringblessure die hem enkele dagen aan de kant hield, werd De Sutter ook nog eens getroffen door ziekte. "Ik zit nog twee dagen onder de antibiotica", vertelde na de 0-1-zege in gesprek met Voetbalkrant.com. "Hoewel ik me redelijk uit de naad heb gelopen, had ik na zestig minuten niet het gevoel dat ik helemaal kapot zat. Dat is een goed teken."

Na een moeilijk jaar bij he Turkse Bursaspor moet De Sutter nog wat in het ritme komen. "Ik heb een jaar niet gespeeld, dat wis je niet zomaar weg", geeft de centrumspits toe.

Ik heb er een goed oog in dat het gaat klikken - Tom De Sutter

"Na drie matchen die ik met deze jongens achter de rug heb, is het nog wat zoeken. Maar ik heb er een goed oog in dat het gaat klikken. Fysiek zijn we er klaar voor. Zonder Europees voetbal moet de recuperatietijd van een week voldoende zijn voor mij om er elke week te staan."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Lierse SK \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.