Waarom Coosemans ook dit seizoen mogelijk op de bank zit

28 juli 2016 11:55

Colin Coosemans kreeg een nieuwe kans bij KV Mechelen en is dit seizoen opnieuw een van de kanshebbers onder de lat bij Malinwa. Door het vertrek van Jean-François Gillet mag hij hopen op speelgelegenheid, al heeft hij een zware concurrent. Anthony Moris doet het namelijk bijzonder goed.

Anthony Moris miste het leeuwendeel van vorig seizoen, nadat hij in play-off 2 van jaargang 2014-2015 meermaals door zijn knie ging op bezoek bij Racing Genk.

Dit seizoen heeft hij echter een prima voorbereiding achter de rug. We zagen het tegen OH Leuven en tegen Samara: deze jongeling heeft vertrouwen weten te tanken.

Veel kwaliteiten

Op hoge ballen is Moris heer en meester. Op rustige wijze, maar met de nodige autoriteit, gaat hij de ballen overal plukken. En er is meer: de lijnreflexen van de goalie mogen er ook zijn. Zo pareerde hij schoten van Azevedo en een paar Grieken.

Waar we misschien het meest van onder de indruk waren in de voorbereiding was echter zijn uitkomen en meevoetballen. Hij hield Tabekou in Leuven van een doelpunt door lang genoeg recht te blijven staan en gaf met een splijtende pass een voorassist in Leuven. Slotsom: het wordt moeilijk voor Coosemans om Moris zomaar uit doel te spelen.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.