Izquierdo van goudwaarde voor Club, maar wat met een bod van 12 miljoen euro?

28 juli 2016 16:34

Club Brugge pakte vorig seizoen voor het eerst sinds elf jaar de landstitel. De speler die een groot aandeel had in die titel, was uiteraard José Izquierdo. Club heeft een bod van 12 miljoen euro geweigerd op de Colombiaan. Terecht of niet?

Door blessures werd het een moeilijke start voor José Izquierdo in de heenronde van het vorige seizoen. Maar in de terugronde kwam de motor van de vleugelaanvaller op gang en was Izquierdo niet meer af te stoppen. Dat bewees hij ook met zijn statistieken.

In de reguliere competitie was de vleugelaanvaller goed voor slechts vier doelpunten en vijf assists, mede door die blessures, maar dat maakte de Colombiaan ruimschoots goed in play-off 1. Drie goals en drie assists in negen wedstrijden. In de voorlaatste match tegen Zulte Waregem werd hij door Michel Preud'homme op de bank gehouden.

Niet alleen de statistieken zijn belangrijk, Izquierdo houdt ook constant twee man aan de praat op het veld en creëert zo de nodige ruimte voor zijn medespelers. Bovendien heeft de Colombiaan ook een nieuw wapen gevonden: zijn linkervoet. Herinnert u zijn goal in de play-offs tegen AA Gent nog?

Bod van 12 miljoen

Club heeft naar eigen zeggen een bod van 12 miljoen euro geweigerd, wat toch wel een aanzienlijke som is. Feit is wel dat Vincent Mannaert en Michel Preud'homme weten hoe belangrijk Izquierdo voor Club Brugge is. Met Meunier liet Club al één belangrijke pion gaan, enkel bij een superbod lijkt Izquierdo dus nog weg te gaan.

Bovendien gaat de aanvaller met Club de Champions League in. Daar kan Izquierdo zich helemaal in de kijker spelen van de Europese top en mogelijk zijn waarde nog verhogen. Bij Club kunnen ze dus rustig afwachten. Obbi Oulare werd vorig seizoen ook pas op de laatste transferdag verkocht, na een astronomisch bod van Watford.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.