Genk-talent voor het eerst aan de aftrap in Europa: "Zelden last van zenuwen"

28 juli 2016 17:39

KRC Genk neemt het vanavond op tegen het Ierse Cork City. Kumordzi zal er door een schorsing niet bij zijn en zo verschijnt de jonge Dries Wouters voor het eerst in een Europese match aan de aftrap.

"Of ik zenuwachtig ben? Ik heb eigenlijk zelden last van zenuwen", zegt de Genk-verdediger. "Ik ben niet zo snel opgejaagd. Ook vorige week niet, toen ik na zeventig minuten plots moest invallen na de rode kaart van Kumordzi. Het was wel niet de makkelijkste invalbeurt, ik ben blij dat we in extremis overeind gebleven zijn."

"We zullen een tempo hoger moeten spelen. En achteraan de concentratie bewaren", aldus Wouters in HBvL. "In principe moet ik complementair zijn met Sébastien Dewaest. Ik zal voor de dekking moeten zorgen, dat ligt me wel." Mogelijk zal er zeker nog een centrale verdediger bij komen bij Genk, maar daar zit Wouters niet mee in zijn hoofd.

Vertrek Kabasele

"Mijn prestatie staat los van de samenstelling van de kern. Het vertrek van Kabasele is nog niet opgevangen, ik begrijp dat er nog iemand bij moet. Ik zal elke kans grijpen, die ik op dit niveau al krijg. Maar ik kan moeilijk nu al een vaste basisplaats eisen. Ik wil groeien, geen stappen overslaan. Ik ben amper 19. Mijn tijd komt zeker nog."

Manuel Gonzalez

Europa League \\ KRC Genk \\ Cork City
 
 
Reacties.