Marusic verkoos Oostende boven de Buffalo's: "Maar daarom was ik meteen overtuigd"

29 juli 2016 11:43

KV Oostende plukte in het tussenseizoen Adam Marusic weg bij KV Kortrijk. De winger zet op die manier een stap vooruit in zijn carrière. Al wees hij ook KAA Gent af. Een woordje uitleg van de Serviër.

Adam, hoe zijn je eerste weken in Oostende verlopen?

"Heel goed. Ik voel me thuis in de groep en ben ondertussen ook al van Kortrijk naar Oostende verhuist. Mijn vriendin en ik wonen op honderd meter van het strand. Beter kan niet, hé." (knipoogt)

Voor hetzelfde geld woonde je nu in het prachtige centrum van Gent. Leg je keuze voor Oostende eens uit.

"Ik was meteen overtuigd door Yves Vanderhaeghe. Ook bij KV Kortrijk werkte ik met deze technische staf. En daarnaast geloof ik in het groeiende project van de Kustboys. De club blijft enorme stappen zetten."

Nochtans is Hein Vanhaezebrouck (coach van KAA Gent, nvdr.) ook een grote fan.

"Vanhaezebrouck haalde me destijds naar Kortrijk, hé. Maar hij vertrok ook meteen. (lacht) Ik ben tevreden met mijn keuze. Voor mijn persoonlijke groei is Oostende de juiste stap. Hier kan ik spelen."

Bij Kortrijk voetbalde je meestal op de rechtsbackpositie, terwijl je eigenlijk een flankaanvaller bent. Waar speel je het liefst?

"Het maakt me eigenlijk niet uit. Als ik moet kiezen? Ik denk nog steeds heel aanvallend. (grijnst) Maar het is natuurlijk een voordeel dat ik op beide posities uit de voeten kan."

De concurrentiestrijd moet je dus aangaan met Fernando Canesin Matos of Brecht Capon...

"Er lopen hier te veel goede spelers rond, hé. (lacht) Dat is nu eenmaal voetbal. De coach moet zijn keuze maken, hé. Ik hoop alvast om zondag (op het veld van KRC Genk, nvdr.) aan de start te verschijnen."

Titelkandidaat? Laat ons beginnen met een plaats in play-off 1 - Adam Marusic

Is die kwalitatieve groep hét grote verschil met KV Kortrijk?

"Je merkt eigenlijk aan alles dat Oostende een grotere club is. Al wil ik wel benadrukken dat ik alles te danken heb aan de Kerels. Bij Kortrijk was men tevreden als we ergens in het midden van het klassement eindigden. Dat is hier niet het geval."

Dat klopt. Michel Preud'homme ziet Oostende zelfs als een titelkandidaat. Wat denk jij daarvan?

"Laat ons beginnen met een plaats in play-off 1 bemachtigen. En dan zien we wel verder. We gaan een hoge positie alleszins niet laten liggen. En ik hoop dat ik er elke week mijn steentje kan toe bijdragen."

Dat mag je zondag in Genk meteen doen. Succes!

Cédric De Volder

Jupiler Pro League \\ KV Oostende
 
 
Reacties.