Vanderhaeghe duidt zijn titelfavoriet aan én ziet een pak kanshebbers voor play-off 1

29 juli 2016 11:19

Vanavond wordt de vaderlandse voetbalcompetitie opnieuw op gang geschoten. Het is nog vroeg om voorspellingen te doen, maar toch vroegen we Yves Vanderhaeghe naar zijn titelfavoriet.

De coach van KV Oostende twijfelt geen seconde en schuift Club Brugge naar voren als dé te kloppen ploeg. Een verrassing? Nee, helemaal niet. Ook onze redactie is van dezelfde mening.

"Club Brugge is erin geslaagd om de ploeg samen te houden", vertelt de coach van KV Oostende. "Dat wil zeggen dat er op moeilijke momenten kan worden teruggegrepen naar automatismen."

Club Brugge kan op moeilijke momenten teruggrijpen naar automatismen - Yves Vanderhaeghe

Het vertrek van Thomas Meunier (naar PSG, nvdr.) ziet Vanderhaeghe dan ook niet als een probleem. "Met Ricardo Van Rhijn hebben ze eenzelfde type aangetrokken. En dan is er nog Tomas Pina. Die kern is minstens even sterk als vorig seizoen."

De lat van KV Oostende ligt dan weer in play-off 1. "Maar we zijn met tien ploegen die strijden om die stek", besluit Vanderhaeghe. "Oostende hoort daar zeker bij. Maar dat geldt ook voor Zulte Waregem, Sporting Lokeren, KV Mechelen,..."

Cédric De Volder

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KV Oostende
 
 
Reacties.