Preview 1B (Cercle Brugge): Wordt 'Vereniging' mét jonge trainer de verrassing?

04 augustus 2016 20:55

Ambitie

Cercle Brugge vatte het vorige seizoen in tweede klasse met heel wat ambitie aan. De West-Vlamingen wilden zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste niveau, maar onder leiding van nieuwbakken trainer Fred Vanderbiest beleefde Cercle een niet zo rooskleurig seizoen.

Antwerp, Lierse en OHL het vuur aan de schenen leggen

Vanderbiest vertrok in het tussenseizoen naar Royal Antwerp FC en met Vincent Euvrard werd er voor jonge trainer met een frisse kijk op het spelletje gekozen. De gewezen speler van onder meer Cercle Brugge, Genk, Heusden Zolder en STVV heeft alles nog te bewijzen, maar gaat de uitdaging met zijn nieuwe ploeg niet uit de weg.

Voor de titel komt dit Cercle momenteel nog wat te kort, maar De Vereniging moet zeker en vast in staat zijn om de grote favorieten Antwerp, Lierse en OH Leuven het vuur aan de schenen te leggen.

Transfers

IN

Amadou Tidiane Diallo (White Star Brussel), Samuel Fabris (White Star Brusel), Gilles Lentz (KV Kortrijk, huur), Alhassane Soumah (Juventus, huur), Niels Coussement (KV Oostende), Jessy Galvez Lopez (Sporting Charleroi), Mehdi Khchab (RC Mechelen), Jilke De Coninck (einde huur) en Axel Bossekota (einde huur).

OUT

Jilke De Coninck (Eendracht Aalst), Sam Valcke (Lommel United), Thibaut Van Acker (Roeselare), Dennes De Kegel en Rene Sterckx.

Sterktes en zwaktes

Cercle Brugge zag met Van Acker en Valcke één absolute sterkhouder en een man die zich ondanks heel wat basisplaatsen niet kon doorzetten vertrekken. Voor het overige bleef de kern van groen-zwart intact en kwamen er enkele versterkingen bij.

Zo moet Kortrijk-huurling Lentz eerste doelman Miguel Van Damme (getroffen door leukemie) vervangen, is Samuel Fabris een uitstekende aanwinst en gaan Coussement en Galvez Lopez het na een minder geslaagde passage in de Jupiler Pro League in niveau lager proberen.

Als trainer Euvrard ervoor zorgt dat de puzzelstukken in elkaar vallen, dan gaat Cercle Brugge mogelijk een leuk seizoen tegemoet. Maar De Vereniging moet eerst en vooral zien dat het de eerste twee speeldagen – thuis tegen Antwerp en op het veld van Lierse – zonder al te veel kleerscheuren doorkomt.

Timothy Collard

2e klasse \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.