Daarom staan Essevee en Charleroi mee op kop

09 augustus 2016 11:45

Na twee speeldagen staan er drie clubs met 6 op 6 in onze vaderlandse competitie: Anderlecht, Zulte Waregem en Charleroi. Vooral die twee laatste teams hadden sommigen misschien niet meteen bovenaan verwacht. Wat zijn de sterktepunten van Essevee en de Zebra's?

Defensief sterk

Zulte Waregem en Charleroi hebben alvast een ding gemeen: op de eerste twee speeldagen slikten ze welgeteld 0 doelpunten. Bij Essevee is dat een verademing, want vorig jaar werd de ene na de andere defensieve blunder gemaakt.

Charleroi heeft al jaren een defensie die een rots in de branding is en doet het ook nu opnieuw stevig en goed, bij Zulte Waregem werden met De fauw, Hamalainen en Derijck ervaren rotten aangetrokken.

Nodige portie geluk

Het moet - zeker in een seizoensbegin - ook wat meezitten. Zowel Charleroi als Zulte Waregem klopten Waasland-Beveren met de nodige portie geluk.

Een niet-gefloten strafschop hier, een wel gefloten (Essevee - Eupen) elfmeter ginds, ... Kampioenengeluk en leidersgeluk, het bestaat. Al zegt het nog niet veel.

Tegenstanders

Temeer de tegenstanders nog niet meteen tot de verbeelding hebben gesproken. Beiden wonnen ze al van Waasland-Beveren, terwijl er verder ook een thuismatch voor Zulte Waregem was tegen Eupen en een uitmatch van Charleroi bij Moeskroen.

Tegen tegenstanders van het niveau play-off 1 vielen beide teams dus nog niet. Met Gent en Standard krijgen ze op dat gebied dit weekend hun eerste test. Dan weten we alweer meer.

Kwaliteit

Maar toch: we moeten ook niet flauw doen, de kwaliteit om minstens mee te strijden om play-off 1 is zowel aan de Gaverbeek als in het Zwarte Land wel degelijk aanwezig.

Een erg uitgebalanceerde ploeg, met ook flink wat aanvallende impulsen. Spitsen en flankspelers die elkaar weten staan en doelpunten die uit verschillende hoeken kwamen.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.