Het klikt tussen Milicevic en Perbet: "Hij heeft echt niet veel nodig om te scoren"

13 augustus 2016 09:52

Depoitre is weg, maar tussen Danijel Milicevic en Jérémy Perbet liep de verstandhouding al heel goed. Tegen Genk schotelde de Zwitser de Gouden Stier z'n eerste Gentse goal voor. We spraken Milicevic over de verschillen tussen beide aanvallers.

"Het was een belangrijke assist, op enkele minuten van het einde tegen een team dat de top-drie ambieert dit seizoen. De wissels van de coach hebben gewerkt. Saief deed het goed, Perbet scoorde en ik gaf de assist", aldus de Zwitser.

Ik kende Perbet al door beelden te bekijken -Danijel Milicevic

Perbet gaf op training aan hoe hij de ballen wou. "We hebben veel gepraat, hij spreekt net als mij Frans, dat maakt het wat makkelijker. Ik kende hem al een beetje door beelden te bekijken. Toen ik hem daar zag staan, wist ik dat hij op die plaats zou blijven, dus kon ik hem hard voor doel brengen."

De Fransman is een heel ander type dan Depoitre. "Laurent bleef meer in de tweede zone, Jérémy valt altijd de bal aan. Ofwel aan de eerste paal, ofwel zorgt hij ervoor dat ze hem vergeten in de zestien."

"Depoitre was een harde werker, daar kon je lange ballen naar spelen", ging Milicevic verder. "Perbet is meer de man van de zestien. Hij heeft echt niet veel kansen nodig om te scoren, dat zagen we op training al meer dan genoeg."

Op de bank zitten? Ik ben dat gewend, maar ik zit in vorm -Danijel Milicevic

Sinds dit seizoen speelt AA Gent vaker met twee spitsen. "Vroeger was het Laurent en daarna twee technische jongens. Nu loopt het op de nieuwe manier ook wel." De extra spits lijkt wel de concurrentie voor de plek van Milicevic wat op te drijven.

"Meer concurrentie is goed. Dat ik al op de bank zat? Ik ben dat gewend, ik zit al lang genoeg in het voetbal. Ik ben klaar, ik voel me in vorm en ik moet tonen wat ik kan met de minuten die ik krijg", sloot Milicevic af.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KAA Gent
 
 
Reacties.