Aanvallende malaise in Luik: Santini heerst, Standard kreunt

15 augustus 2016 16:45

Standard liet zich niet van zijn meest efficiënte kans zien op bezoek bij Zulte Waregem. Het toonde eigenlijk geen enkele aanvalslust en op een kopbal van Tetteh na dwong het Sammy Bossut niet tot reddingen. En ondertussen speelt Santini de pannen van het dak in Frankrijk.

Het was een fantastische binnenkomer voor Santini. Net als Anthony Vanden Borre werd hij opgenomen in het type-elftal van de week bij Le Figaro, ook bij L'Equipe werd hij geroemd.

En ondertussen bleek dat Standard niet echt een spits meer heeft. Emond wordt niet gebruikt in de A-kern, Santini is vertrokken en verder blijven vooral veel jonge (flank)aanvallers over.

Dossevi: "We missen de ervaring om nu al efficiëntie te tonen"

"We hebben 5 aanvallers, maar ze zijn niet ouder dan 21. Ze hebben wat tijd nodig om te wennen. Normaal gezien breng je dan een iemand geleidelijk aan, nu moeten we ze allemaal tegelijk brengen", beseft Alexander Scholz na de nederlaag aan de Gaverbeek.

"Ze doen hun uiterste best, maar ze missen misschien een beetje die ervaring om nu al efficiëntie te tonen", is ook Dossevi nog mild voor zijn teammaats. Maar het was toch allemaal niet te best. Bovendien viel Tetteh ook nog eens geblesseerd uit.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ Caen
 
 
Reacties.