"Het is nooit rustig in Luik" en de coach is altijd het eerste slachtoffer

18 augustus 2016 20:35

"Rustig? Hier? Dat zal het nooit zijn." Yannick Ferrera gaf het een tijdje terug zelf ook al aan: in de Vurige Stede spookt het altijd.

De onrust rondom de persoon van Yannick Ferrera zelf is na de 4 op 9 en het verlies in de Supercup enkel toegenomen. "Maar ik doe mijn werk nog steeds graag en ik ben vooral bezig met de ploeg beter maken. Versterkingen of niet? Dat moet je aan andere personen vragen", speelde hij de bal al door naar het bestuur.

Herman Brusselmans: "Ferrera is een erg capabele coach"

En dat bestuur zet ongemeen veel druk op alles. Het lijkt zelf niet aan hetzelfde zeel te trekken, er zijn de geruchten van onmin met de trainer en in zo'n klimaat is het als coach nooit makkelijk werken. Maar dat weet je als coach van de Rouches nu eenmaal altijd. Of zoals Brusselmans het verwoordde: "Ferrera is een erg capabele coach, maar zit misschien niet op zijn plaats in Luik."

Kan u nog een coach aannoemen bij Standard die in alle rust kon werken? Het is al een tijdje geleden: José Riga, Ron Jans, Mircea Rednic, Guy Luzon, Ivan Vukomanovic, José Riga (2) en Slavoljub Muslin. In de vier seizoenen voor Ferrera stonden alle andere coaches ook meteen onder druk.

Verdeeld bestuur

Elke slechte prestatie werd uitvergroot. Nog een parallel? Elk jaar opnieuw was het bestuur verdeeld. Ten tijde van Duchâtelet was het niet anders dan nu met Venanzi. Een moeilijk klimaat om te werken, dat mocht ook Muslin vorig jaar ontdekken. Een 7 op 15 was eind augustus 2015 al voldoende om de Serviër de deur te wijzen.

Het enige wat de rust nog een beetje kan doen terugkeren is - naast een klinkende prestatie tegen Charleroi aanstaande vrijdag - het gevoel dat de Rouches er dit jaar misschien maar moeten staan in de Europese poules half september. Daarmee koopt de coach van Standard wat tijd, al moet het bestuur natuurlijk ook in de buidel tasten voor een nieuwe aanvaller.

We hopen van harte dat Ferrera de kans krijgt om iets neer te zetten. We hopen dat ook voor Standard zelf, zodat er eindelijk eens wat stabiliteit kan komen in de ploeg én de club. Iets waar ook Alexander Scholz al meermaals op hamerde. Club Brugge weet waar dat na enkele jaren kan toe leiden.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Standard
 
 
Reacties.