Als Benito Raman je aanval moet dragen... "We hebben voorlopig niets anders"

20 augustus 2016 12:17

Benito Raman moest in Standard-Charleroi de volledige aanval dragen. Een zeer ondankbare taak voor een jongen die nooit een echte diepe spits zal worden en een bliksemafleider naast zich nodig heeft.

En nee, dit is geen kritiek op Raman of op Yannick Ferrera die hem daar neerzette. De eerste heeft weinig andere keuze dan te spelen waar zijn coach hem zet en de tweede heeft geen andere opties. "Mbenza zat een jaar geleden nog in de Ligue 2 en Mmaee zat toen in de beloftenkern", aldus Ferrera. "We hebben veel jonge spitsen met potentieel, maar er is nog werk aan."

En dan is Raman je beste keuze. Die liet zijn coach (en de pers) al weten dat hij dat zeker kan omdat hij het bij Gent en Beerschot ook al deed. Maar Raman zal nooit een diepe spits worden. Hij is het best met een grote jongen voor zich of als hij van de flank kan komen, waar hij zijn snelheid beter kan gebruiken. Raman zal echter nooit een aanval op zijn eentje kunnen dragen.

Een type Bendtner is precies wat dit Standard nu nodig heeft. Een aanspeelpunt dat groot en sterk is en waar Raman kan ronddraaien.

En dat is het probleem bij Standard. Ze hebben niemand waar ze hun offensief spel kunnen op afstellen. Edmilson en Dossevi kunnen acties maken zoveel ze willen. Als er geen aanspeelpunt is, blijkt dat ook verloren moeite. Of als ze geen voorzet kunnen geven naar een kopbalsterke spits, heeft dat ook weinig zin. En om het momenteel zelf te forceren, is het vertrouwen te broos.

Er was deze week sprake van interesse in Nicklas Bendtner. Wel, dat zou voor de Rouches - meer dan voor Anderlecht - geen slechte oplossing zijn. De Deen is misschien niet de meest scorende, maar hij is én kopbalsterk én kan een ploeg beter laten voetballen door een bal bij te houden.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Standard
 
 
Reacties.