Een goede les voor jonge talenten die (te) vroeg naar het buitenland trekken: Courtois, De Bruyne en Lukaku bewezen dat het ook anders kan!

22 augustus 2016 12:01

Steeds meer Belgische talenten kiezen ervoor om hun jeugdopleiding in het buitenland verder te zetten. Nochtans blijkt dat ook heel wat jongens die in de Jupiler Pro League doorbraken, tot Rode Duivel kunnen doorstromen.

Voetbalkrant.com legde de selectie van het voorbije EK onder de loep. Daaruit bleek dat een nipte meerderheid vanuit de Belgische eerste klasse doorgroeide naar het buitenland en de Rode Duivels.

Sterkhouders als De Bruyne en Courtois speelden als jonge prof kampioen met KRC Genk, Romelu Lukaku deed hetzelfde met Anderlecht, net als Axel Witsel en Marouane Fellaini met Standard.

Reservedoelman Simon Mignolet lanceerde zijn loopbaan eveneens via de JPL bij STVV

Buren Nederland en Frankrijk

Moussa Dembélé is een twijfelgeval. Hij debuteerde bij het toenmalige Germinal Beerschot om vervolgens via Willem II en AZ helemaal door te breken. Ook Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Dries Mertens groeiden vanuit de Nederlandse voetbalreeksen door.

Eden Hazard is de belangrijkste pion die via het buitenland de weg naar de top bewandelde. Hij kende gouden jaren in de Ligue 1 met Lille, de club waar ook Divock Origi van afkomstig is. Yannick Carrasco bestormde via Monaco de weg naar het Europese toneel.

Eden Hazard is de grootste naam die meteen via het buitenland carrière maakte

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Ligue 1 \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ KRC Genk \\ Standard \\ Manchester United \\ Tottenham \\ Manchester City \\ Chelsea \\ Everton \\ Southampton \\ Lille OSC \\ Beerschot \\ Zenit St Petersburg
 
 
Reacties.