Standard opent zoektocht naar Champions League met ferme opdoffer

23 augustus 2016 18:50

De vrouwen van Standard proberen zich deze week te kwalificeren voor de 1/16e finales in de Champions League. De eerste wedstrijd tegen het Wit-Russische Minsk leverde wel geen topresultaat op.

Standard was reekshoofd bij de loting en wilde zich dus graag plaatsen voor de 1/16e finales. Op de eerste speeldag was het Wit-Russische Minsk de tegenstander van dienst.

En het werd meteen een felle opdoffer voor Standard, dat in het eerste halfuur tegen twee doelpunten aanliep. Na een fout van Marinucci op Slesarchik ging de bal op de stip, Ebi aarzelde niet. Vijf minuten later was het Slesarchik zelf die voor de 0-2 zorgde.

Daar herstelden de Rouchettes niet meer van. Halfweg de tweede helft maakte Duban er zelfs nog 0-3 van. De late goal van Gorniak was niets meer dan een eerredder. Donderdag wordt nog gespeeld tegen Dragon, zondag staat een duel met thuisploeg Osijek op het programma. Die twee teams spelen later op de avond nog hun eerste wedstrijd.

Standard speelde met: Lisa Lichtfus, Imke Courtois, Julie Biesmans , Maurane Marinucci, Aline Zeler, Davinia Vanmechelen (78' Valentine Hannecart), Sarah Wijnants, Laura Gorniak, Yuna Appermont (87' Elien Nelissen) Ellen Charlier, Charlotte Cranshoff (46' Sanne Schoenmakers)