Nog enkele bange dagen voor KRC Genk

24 augustus 2016 18:01

Het einde van de transfermercato nadert met rasse schreden. Voor KRC Genk in het bijzonder worden het nog zeer spannende dagen.

Peter Maes legde vorig seizoen de fundering, dit seizoen wil men in Limburg een gooi doen naar de prijzen. Dat moet ook kunnen want Genk heeft heel wat kwaliteit in de rangen lopen. Of er dan nog iets bij moet komen tijdens de volgende dagen?

Als het van Peter Maes afhangt wel. "Jonge spelers kunnen enkel groeien als ze omringd worden door spelers met ervaring", liet hij enkele dagen geleden nog optekenen. De oefenmeester wil er dus graag nog een ervaren pion bij.

Kebano is mogelijk op weg naar Fulham

Wij denken dat de grootste uitdaging voor het bestuur elders ligt. Al dat jeugdige talent wekt heel wat belangstelling en kort voor het sluiten van de transfermarkt een belangrijke schakel verliezen, zou een zware klap zijn. Uitblinkers als Ndidi en Bailey genieten verregaande interesse, net als Castagne en Kebano.

Hét huiswerk wordt dan ook het samenhouden van de kern. Als het bestuur daarin slaagt, heeft Maes volgens ons voldoende materiaal ter beschikking om mee te strijden aan de top van het klassement. Maar tot 1 september wordt het nog nagelbijten voor de fans.

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Lokomotiva
 
 
Reacties.