Birger Verstraete: "AA Gent wint op Anderlecht"

26 augustus 2016 16:00

Net als vorig seizoen pakt Voetbalkrant.com uit met een pronostiek van de speeldag. Elke week neemt een smaakmaker van de Jupiler Pro League het op tegen onze redactie met maar één doel: beter doen dan de 6 op 8 die Laszlo Köteles(vorig seizoen) en Michiel Jonckheere al neerzetten.

Vorig weekend haalde Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge drie op acht, hij komt daarmee naast Tom De Sutter op een gedeelde laatste plaats. Aan Birger Verstraete van KV Kortrijk om beter te doen. "Ik ga voor acht op acht", lachte de middenvelder.

Club gaat winnen, geen twijfel mogelijk

Terwijl de opgetelde redactie van Voetbalkrant.com geen uitzeges ziet, zet Verstraete er drie op zijn bord. KV Mechelen wint volgens hem op bezoek bij Westerlo. "Ik heb er al tegen gespeeld, KV Mechelen is zeker geen slechte ploeg."

Ook voor KV Kortrijk verwacht hij een zege op bezoek bij STVV, hij kan ook niet anders als speler van de Kerels. Het interessantste is natuurlijk de eerste 'Super Sunday' van het seizoen. Verstraete werpt zijn licht op de eerste toppers.

"Club Brugge wint zeker, geen twijfel mogelijk. De supporters zullen klaar zijn en Michel zal de spelers wel geprikkeld hebben. Club-Standard is vaak een doelpuntenfestijn, hopelijk deze keer ook." Anderlecht ziet hij niet aan het feest.

"Gent is sterk en Anderlecht is toch nog een beetje op de dool", aldus de nummer vijf van KV Kortrijk. Hij verwacht tot slot ook een zege van Racing Genk tegen leider Zulte Waregem.

Speeldag 5Birger VerstraeteVoetbalkrant.com
Charleroi - Eupen11
Lokeren - Moeskroen11
Westerlo - KV Mechelen2X
STVV - KV Kortrijk21
Oostende - Waasland-Beveren11
Club Brugge - Standard11
Anderlecht - AA Gent21
Racing Genk - Zulte Waregem11

Klassement

Michiel Jonckheere 6/8
Siebe Schrijvers 5/8
Tom De Sutter, Hendrik Van Crombrugge 3/8

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.