Preud'homme weet waar het schoentje knelt: "We zijn niet efficiënt genoeg. Niet in aanvallend opzicht en niet in verdedigend opzicht"

28 augustus 2016 19:22

Club Brugge kon ook zondagnamiddag, thuis tegen Standard, niet winnen. Michel Preud'homme was na afloop van de kraker best tevreden over de inzet van ploeg, maar de oefenmeester van blauw-zwart weet ook wat er (dringend) beter moet.

“We hadden de wedstrijd in handen, maar onze efficiëntie in beide strafschopgebieden liet te wensen over. We zijn niet efficiënt genoeg. Niet in aanvallend opzicht en niet in verdedigend opzicht”, legde Preud’homme de vinger op de wonde.

De coach van Club zag Bjorn Engels nog een punt redden. Maar genoeg is dat niet voor de regerende kampioen. “Over het aantal kansen dat we creëerden, kan ik niet malcontent zijn. Maar we moeten er wel zorgvuldiger mee omspringen. Als de efficiëntie zowel in aanvallend als verdedigend opzicht niet hoog genoeg ligt, dan kom je in de problemen.”

"90 of 95% is niet genoeg. Alles moet perfect zijn" - Michel Preud'homme

“Het hadden grotere problemen kunnen zijn, al verandert dat ene punt nu ook weer niet zo heel veel. Over de mentalitei en de inzet van mijn spelers ben ik tevreden, maar de concentratie moet nog omhoog. We kunnen het ons niet veroorloven om een wedstrijd op 90 of 95% van onze mogelijkheden te spelen. Alles moet perfect zijn.”

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.