Ferrera was héél kwaad: "De eerste keer dat ik zo naar scheids toestorm. Iedereen heeft het gezien, maar..."

28 augustus 2016 17:23

Standard kwam op het veld van Club Brugge héél laat op voorsprong na een fout van Ludovic Butelle, maar uiteindelijk zorgde Bjorn Engels in blessuretijd nog voor een puntendeling. Yannick Ferrera maakte zich in de absolute slotfase enorm kwaad. Maar waarom precies?

“Mbenza kreeg in de hoek aan de kant van het Brugse doel een stevige trap te verwerken. Dat was een duidelijke overtreding van De Bock, maar er werd niet eens voor gefloten”, aldus Ferrera na de wedstrijd.

Zuur, want luttele seconden later slikte Standard nog de 2-2. “Als we op dat moment en op die plaats de overtreding meekrijgen, dan blijft het volgens mij 1-2. We hadden Brugge nog eventjes kunnen bezighouden in de hoek, maar jammer genoeg zag Vertenten- of zijn assistent – het niet.”

"Als we de overtreding krijgen, dan blijft het volgens mij 1-2" - Yannick Ferrera

“Ik denk dat het de eerste keer is dat een scheids me na het laatste fluitsignaal zo naar zich zag toestormen. Het is niet van mijn gewoonte, maar ik was op dat moment heel erg kwaad. Het is jammer, maar het zijn zaken die kunnen gebeuren.”

Ferrera besloot uiteindelijk met mooie woorden voor Vertenten. “Chapeau voor hoe hij overeind is gebleven onder de druk van het Brugse publiek. Dat moet niet gemakkelijk geweest zijn. Hij floot ook best een goede wedstrijd. En de volgende keer dat ik Bart tegenkom, zijn we gewoon weer vrienden, hoor”, knipoogde de coach van Standard.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.