'Francky Dury, we worden kampioen'? "Daar moeten we niet van dromen"

28 augustus 2016 09:30

Zulte Waregem prijkte ook na vier speeldagen met 10 op 12 helemaal bovenaan het klassement. Francky Dury wil echter niet gaan zweven.

"Francky Dury, Francky Dury, we worden kampioen", aldus enthousiaste fans na de 9 op 9 al. En ondertussen staat de club nog steeds helemaal bovenaan het klassement. Al kan dat na de altijd moeilijke uitmatch in Genk al weer helemaal anders zijn.

"We hebben nog niet veel punten meegenomen uit Genk", beseft de oefenmeester van Essevee. "Het kan rap veranderen. Dat we nu op kop staan? Dat is mooi, maar ook maar een momentopname."

Ook de fans hoeden zich voor té veel euforie: "We zijn nog nergens, maar een goede start is natuurlijk wel belangrijk met oog op play-off 1. Laat ons maar wat dromen, we genieten van het moment", klinkt het daar bescheiden.

Francky Dury: "Niet dromen van tweede plaats, want ik heb geen Thorgan Hazard"

En toch mag Essevee met deze kern wel iets ambiëren. Veel kiemen die doen denken aan het gloriejaar - toen enkel een afgeweken vrije trap van Biglia op Leye tussen Zulte Waregem en de titel stond - zijn ook nu al gelegd. Een goede start is vaak een goed seizoen bij de club.

Maar Francky Dury wil de ambities niet te hoog maken. Play-off 1 blijft gewoon het doel dit seizoen. "We moeten niet dromen van de tweede plaats, dat zal niet meer gebeuren zolang we geen nieuwe Thorgan Hazard vinden. Maar van de vierde plaats mogen we op termijn misschien wel opnieuw dromen."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.