De 'Mogi Bayat-zomer': het is werkelijk indrukwekkend

30 augustus 2016 14:53

Wie doet er nog een transfer zonder Mogi Bayat? De man lijkt het onmogelijke voor elkaar te krijgen. Deze zomer was hij omnipresent en het lijkt nog niet gedaan. Bayat domineert andermaal de Belgische markt.

We schreven verleden jaar al dat Bayat ongeveer 90 procent van de transfermarkt in België beheerst. Verleden zomer waren dat allemaal zelfs nog relatief kleine transfers, maar deze zomer schakelde de Iranees met Franse nationaliteit een versnelling hoger. Hij rondde enkele miljoenendeals af en bracht een pak overbodige spelers aan de man. Een overzicht...

Stefano Okaka

Anderlecht zat met de zaak Okaka in de maag gesplitst. De Italiaan had zich onmogelijk gemaakt en moest vertrekken, maar een club vinden bleek geen evidentie. Tot Bayat er zich mee moeide en zijn connecties bij Watford aansprak. Een dag of twee later zat Okaka bij de Engelse club en kreeg Anderlecht zes miljoen gestort.

Sven Kums

Bayat behartigt al lang de belangen van Kums. En die zal zich dat niet beklaagd hebben. Aangezien hij bij Gent manager aan huis is, maakten de dreigementen van dat de deadline voor zijn transfer verstreken was, niet veel indruk. Ook hij kreeg hij bij Watford onder dak, met een uitleenbeurt richting Udinese erbovenop.

Fabrice N'Sakala

In Frankrijk heeft Mogi overal contacten. Toen duidelijk werd dat Anderlecht van N'Sakala afwou, ging hij snel te rade bij enkele clubs: Caen, Nantes en Troyes. Die eerste club wou de linksachter wel en zo geschiedde.

Jérémy Perbet

Het is geen toeval dat er vrij veel transfers gebeuren tussen Gent en Charleroi, twee van de clubs waar Bayat héél goeie contacten mee heeft. Bayat zou - volgens de geruchten - bij Louwagie mogen binnenvallen zonder kloppen. En bij Charleroi heeft hij nog een functie bekleed en zijn broer Mehdi heeft er nog de touwtjes in handen.

Jérémy Taravel

Toen Gent een extra verdediger zocht, wist Bayat er wel eentje zitten. Hij had Jérémy Taravel immers zelf van Lokeren naar Dinamo Zagreb gestuurd. Aangezien de Fransman daar niet meer aan de bak kwam, was de oplossing snel gevonden.

Fabien Camus en Jordan Remacle

Bij Antwerp, die vorig seizoen bijna uitsluitend zaken deden met Patrick De Koster, heeft hij nu ook voet aan de grond gekregen. Met Fabien Camus en Jordan Remacle bracht hij twee spelers aan.

Christian Kabasele

De derde speler die bij Watford tekende onder de begeleiding van Bayat. Geen toeval, aangezien de Engelse eersteklasser veel geld heeft door de aanwezigheid van de familie Pozzo. Giampaolo Pozzo is een steenrijke zakenman die Bayat goed kent. Hij is de eigenaar van Udinese en zijn zoon Gino beheert Watford.

Thibault Moulin

Ook bij de club van Besnik Hasi, Legia Warschau, kon hij een speler binnenkrijgen. Opmerkelijk, aangezien Hasi - net als alle Balkanboys - bij manager Dejan Veljkovic zit.

Dieumerci Ndongola

Van Charleroi naar Gent, we hoeven er geen tekening meer bij te maken?

Dennis Appiah

De goeie contacten van Bayat in Frankrijk zorgden ook voor deze transfer. Zijn netwerk is ongelooflijk uitgebreid.

Hamdi Harbaoui en Massimo Bruno

Twee vliegen in één klap vandaag. Zowel Harbaoui als Bruno laten hun transferbeslommeringen regelen door Bayat. En aangezien Anderlecht - waar Van Holsbeeck hem zijn goede vriend noemt - op zoek was naar spitsen...

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ KRC Genk \\ KAA Gent
 
 
Reacties.