De Camargo legt uit waarom hij vertrok bij KRC Genk

04 september 2016 13:05

Igor de Camargo verdween tijdens de voorbije transferperiode langs een achterpoortje bij KRC Genk. De Braziliaanse Belg ruilde de Luminus Arena in voor een avontuur bij APOEL Nicosia in Cyprus. De 33-jarige aanvaller kwam nog eens terug op zijn vertrek bij Genk.

De Camargo stond aan het begin van vorig seizoen vaak in de basis, maar daar kwam plots verandering in. "Na de heenwedstrijd in Westerlo, vlak voor de winterstop, werd ik zonder enige uitleg opzijgeschoven door Peter Maes. Op dat moment was ik de topschutter van de club met zes doelpunten”, vertelt de Camargo in Sport/Voetbalmagazine.

“Daarna ben ik welgeteld één keer in de basis begonnen: eind mei in de finale van play-off 2 tegen Charleroi. Het had dus geen zin om te blijven. Als je zes maanden niet aan de bak komt, is het voor alle partijen beter dat je vertrekt.”

"Ik moet zeggen: Maes heeft gelijk gekregen..." - Igor de Camargo

Hoewel de Camargo het jammer vindt, heeft hij begrip voor de keuze van Maes. “We hebben mijn situatie een paar keer besproken. Maes had zijn argumenten, ik de mijne. Het kwam erop neer dat hij op een andere manier wilde voetballen, hij wilde een systeem introduceren dat beter bij de kwaliteiten van de ploeg paste.”

“Daarom hebben ze na de winterstop Karelis en Samatta gekocht. Ik moet zeggen: Maes heeft gelijk gekregen... We zijn als goede collega's uit elkaar gegaan. Hij heeft mij onlangs nog een sms gestuurd en we hebben met elkaar gebeld."

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ KRC Genk \\ Apoel Nicosia
 
 
Reacties.