François scoort voor Beerschot-Wilrijk: "Ik heb nog steeds de kwaliteiten om op het hoogste niveau te spelen"

05 september 2016 15:39

KFCO Beerschot-Wilrijk won zaterdagavond zijn eerste competitiewedstrijd met 0-2 bij Sprimont. Invaller Guillaume François besliste de match.

"Het is niet gemakkelijk om na enkele trainingen in de ploeg te komen", zei verloren zoon Guillaume François aan ATV. "Maar ik kon een doelpunt maken en ben dus erg blij."

François werd bij Charleroi omgeschoold tot rechtsachter, maar viel zaterdagavond in als rechteraanvaller. "Ik ben nu zeer polyvalent, ik speelde al rechtsachteraan, als rechtermiddenvelder, maar ook in het centrum. Het geeft mijn carrière een nieuw pigment", aldus de Luxemburgse Belg.

Guillaume François valt in en scoort niet veel later de 0-2. (Beeld: ATV)

Terugkeer naar Antwerpen

Guillaume François had deze zomer geen club tot Beerschot-Wilrijk hem opviste. "Mijn situatie was simpel: mijn contract liep af bij Charleroi na een seizoen met veel blessures. Dus zocht ik een nieuwe sportieve uitdaging waar ik veel kon spelen. Beerschot heeft een mooi project en er is een goede sportieve basis."

"Ik was benieuwd wat er allemaal veranderd was op Beerschot. En dat is heel wat", zei François die met Beerschot-Wilrijk terug naar het hoogste niveau wil. "Ik weet dat ik nog steeds de kwaliteiten heb om op het hoogste Belgische niveau te spelen. Daarom dat ik ook voor Beerschot koos, zij hebben een ambitieus plan."

Koen Frans

FCB Sprimont \\ Beerschot
 
 
Reacties.