Anderlecht, Standard en Oostende zijn de grootste dupes van Afrika Cup, Gent en Genk hebben geluk

06 september 2016 08:56

Begin 2017 is het weer zover: dan gaat de Afrika Cup van start. Het Afrikaanse landentoernooi valt pal in het clubseizoen en dat wil dus zeggen dat de spelers van de deelnemende landen een tijd niet beschikbaar zijn voor hun werkgever.

De eerstvolgende editie van de Afrika Cup loopt van 21 januari tot 12 februari in Gabon. Zoals altijd zal er ook een 'Belgische' delegatie van spelers aanwezig zijn op het toernooi. En dit seizoen lijken Anderlecht, Standard en Oostende daarvan de grootste dupes te worden.

Hanni, Dossevi, Musona, ...

De drie ploegen moeten wellicht elk vier spelers afstaan aan de deelnemende landen. Bij Anderlecht zijn dat Hanni (Algerije) Kara (Senegal), Harbaoui (Tunesië) en Acheampong (Ghana). Bij Standard Dossevi (Togo), Touré (Mali), Miya (Oeganda) en Fai (Kameroen). Oostende telt eveneens vier Afrikaanse internationals die zo goed als zeker opgeroepen worden: Ovono (Gabon), Siani (Kameroen), Musona (Zimbabwe) en Cyriac (Ivoorkust).

Club speelt Diaby kwijt

Club Brugge speelt wellicht één speler kwijt tijdens het toernooi: Abdoulay Diaby. De snelle aanvaller is een vaste waarde bij Mali, en Michel Preud’homme zal tussen eind januari en midden februari dus geen beroep kunnen doen op zijn topschutter van vorig seizoen.

Geluk voor Gent en Genk

Gent en Genk halen dan weer opgelucht adem. Nigeria plaatste zich niet voor het eindtoernooi, waardoor Moses Simon en Wilfred Ndidi een ‘normaal’ seizoen tegemoet gaan. Voorts blijven ook Colley (Gambia) en Samatta (Tanzania) gewoon in de Luminus Arena tijdens de Afrika Cup.

De spelers die straks mogelijk worden opgeroepen (niet allemaal zeker van een selectie):

RSC Anderlecht: Hanni (Algerije), Kara (Senegal), Harbaoui (Tunesie), Acheampong (Ghana)
AA Gent: Coulibaly (Mali), Ndongala (Congo)
Club Brugge: Diaby (Mali)
Charleroi: Baby (Senegal), Mandanda (Congo), Bedia (Ivoorkust)
Eupen: Diagne (Senegal)
KV Oostende: Cyriac (Ivoorkust), Musona (Zimbabwe), Siani (Kameroen), Ovono (Gabon)
Moeskroen: Trezeguet (Egypte), Olinga (Kameroen)
Standard: Miya (Oeganda), Dossevi (Togo), Toure (Mali) Fai en Enoh (Standard), Belfodil (Algerije), Ryan Mmaee (Marokko)
STVV: Bagayoko (Ivoorkust), Djene (Togo)
Waasland-Beveren: Seck (Mali)

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ KV Oostende \\ Kameroen \\ Gabon \\ Moeskroen
 
 
Reacties.