Slecht nieuws voor Club Brugge en Standard: De Bock en Scholz hebben schorsing aan hun been

06 september 2016 15:40

Pech voor Club Brugge en Standard, en meer bepaald Laurens De Bock en Alexander Scholz. De verdedigers kregen een schorsing opgelegd van de Geschillencommissie. Ook STVV-speler Kevin Koubemba moet brommen.

De Bock liet zich tijdens de match tegen Standard in negatieve zin opmerken. De linksback van Club Brugge trapte zowel Dossevi als Mbenza tegen de grond. De Bock werd opgeroepen door de Geschillencommissie Betaald Voetbal en bekoopt zijn fout(en) nu ook met een schorsing.

De Geschillencommissie schorst De Bock voor de eerstvolgende twee wedstrijden in de Jupiler Pro League. Dat wil zeggen dat Michel Preud’homme tegen Waasland-Beveren en KAS Eupen geen beroep kan doen op zijn vaste linksachter. De Bock krijgt daarbovenop ook nog eens een boete van 800 euro.

Dan toch schorsing voor Scholz

Ook Alexander Scholz moet brommen. De Deense verdediger van Standard krijgt een speeldag schorsing en een speeldag voorwaardelijk nadat hij een doorgebroken speler neerhaalde tijdens de derby tegen Charleroi. Standard ging in beroep, maar vangt dus bot. Ook Kevin Koubemba wordt tot slot geschorst. STVV mist zijn speler twee matchen.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.