Problemen op de rechtsback bij Anderlecht: "Als het moet, moeten ze daar maar spelen"

09 september 2016 17:25

Aanvallend zal het wel snor zitten bij Anderlecht, verdedigend zal er toch het één en ander bijgeschroefd moeten worden. Want de bezetting was al niet groot, die is er - zelfs met de komst van Uros Spajic - niet beter op geworden.

Vooral op de rechtsback heeft Anderlecht een serieus probleem. Andy Najar en Dennis Appiah zijn nog weken out en het experiment met Stéphane Badji heeft al verschillende keren gefaald. Tegen Gent moest daar zelfs Frank Acheampong gaan depanneren. "Het is niet ideaal en geen permanente oplossing, maar als het moet, moeten ze daar maar spelen", zei Weiler daarover.

Hoe ik het ga oplossen? De beste vier spelen

Maar wie die positie zondag tegen leider Charleroi zal invullen, liet hij niet blijken. "We hebben ook nog Spajic, die beide posities aankan. En we hebben nog oplossingen. Geen van alle de beste, maar het moet nu zo."

Het experiment met Badji als rechtsachter mislukte al verschillende keren.

En ook op links is de bezetting niet groot. Al kunnen ze daar nog Deschacht of Acheampong kwijt. "Obradovic is nog niet fit. Hij gaat nog een wedstrijd met de tweede ploeg spelen. Hij heeft pas tien dagen geen pijn meer. Dus dat is al goed. Maar trainen is nog iets anders dan wedstrijden spelen. Hoe ik het ga oplossen? De beste vier spelen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.