Standard haalt in Super League uit bij Anderlecht, Gent doet het in blessuretijd

09 september 2016 22:10

De spanning in de Super League was ook op deze vrijdagavond te snijden. Anderlecht speelde de Clasico tegen Standard, het verdict in Tubeke werd erg zwaar.

Anderlecht - Standard 0-3

Anderlecht begon als leider in de Super League aan het duel tegen de Rouchettes, die wel nog een match tegoed hadden door een bye in de eerste speelronde.

Voor de rust was het al 0-2 dankzij Zeler en Schoenmakers, die in drie gekke minuten de 0-1 én 0-2 maakten. Na de koffie deed Vanmechelen de boeken helemaal toe voor paars-wit.

OHL - Gent 0-1

In Leuven speelde OHL tegen AA Gent. Na een erg slordige eerste helft stond het nog steeds 0-0 en zelfs na 90 minuten was dat nog steeds de stand.

Puntenverlies dreigde voor de Buffalo's, maar in blesuretijd was er alsnog een doelpunt. Van Gorp besliste de wedstrijd, waardoor Gent met 7 op 9 helemaal bovenaan ook blijft meedoen.