Het is eens iets anders: de wintermercato leverde klasbakken op

12 september 2016 20:12

De eerste match na de wintermercato en de fans van de meeste ploegen zagen weer wat nieuwe koppen opduiken in hun team. En zowaar, de recentste aankopen lijken grotendeels een meerwaarde te worden. Voor hun ploeg en voor de competitie...

Club Brugge-Waasland-Beveren

Laszlo Köteles, bij Genk op een zijspoor geraakt, bewees in zijn eerste match voor Waasland-Beveren dat hij het keepen nog niet verleerd is. De Hongaar hield met enkele prachtsaves en één wonderredding de nul op het bord. Goed voor de eerste stuntzege van de ploeg van Stijn Vreven. "n plaats van stoofvlees in blik beschikt WB nu over kwalitatieve goulash", schreef onze W-B-watcher.

Een serieuze versterking die Köteles.

Anderlecht-Charleroi

Over de entree van Nicolae Stanciu hebben we al genoeg geschreven. Laten we zeggen dat die meer dan geslaagd was. Maar er was nog een nieuwkomer bij Anderlecht en die deed het - op een voor hem ongewone - positie niet slecht. Uros Spajic trok zijn streng op de rechtsachter, maar zijn kwaliteiten liggen duidelijk in het centrum van de verdediging.

Standard-Genk

Nog eentje die direct een onvergetelijke indruk naliet: de 24-jarige Ishak Belfodil. De 1m91 grote Algerijn speelde zich onmiddellijk in de harten van de Rouches. Moeilijk van de bal te zetten, technisch meer dan gemiddeld onderlegd en vista... Het lijkt erop dat Standard toch nog een goudhaantje in huis haalde. Oh ja, en ook de Portugees Orlando Sa maakte zijn doelpunt. Al is het moeilijk hem te beoordelen op de vijf minuten die hij speelde.

Esiti zou Neto wel eens het vuur aan de schenen kunnen leggen.

Gent-Lokeren

Anderson Esiti werd door de afwezigheid van Neto meteen in de basis gedropt door Hein Vanhaezebrouck. Een stevige jongen die amper balverlies lijdt en een goeie pass in de voeten heeft. Zeker en vast een versterking. En ook Rabiu maakte zijn debuut. En die had in de luttele speeltijd die hij kreeg bijna een assist achter zijn naam staan.

KV Kortrijk-Westerlo

Manias, Christensen en Heylen konden in hun eerste match voor Westerlo alvast niet voor de kentering zorgen. De drie nieuwkomers kregen een zwaar pak slaag van Kortrijk. Voorlopig dus geen al te best rapport voor de drie in een ploeg die amper draait. Bij Kortrijk was Totovytsky wel aan het feest. Hij kon moeiteloos in een vlot draaiende ploeg stappen.

Trezeguet was zowat het enige lichtpunt bij Moeskroen.

Moeskroen-Zulte Waregem

Bij Moeskroen debuteerden er drie, maar enkel Trezeguet - gehuurd van Anderlecht - was een lichtpunt in de troosteloze partij van de Henegouwers.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.