Ferrera bij voorstelling in Mechelen: "Ik ga niet uithalen naar Standard"

12 september 2016 16:14

KV Mechelen heeft vandaag Yannick Ferrera officieel voorgesteld als nieuwe coach. Een week na zijn ontslag bij Standard is Ferrera al helemaal klaar voor de nieuwe uitdaging.

"Dat ik amper een week na mijn ontslag bij Standard alweer aan de slag kan, maakt me heel gelukkig. Zeker omdat het bij een club is waar voetbal echt leeft, een traditieclub. Dit is het beste wat me kon overkomen", aldus een gelukkige Ferrera.

Niet natrappen naar Standard

Over zijn pijnlijke exit bij Standard wou Ferrera niet te lang uitwijden. "Ik heb nooit nagetrapt of uitgehaald naar Standard en ga dat vandaag ook niet doen", zegt hij. "Ik heb mooie emoties beleefd met Standard en er ook dit seizoen nog mooie dingen neergezet. Het is waar dat de spanningen niet aangenaam waren, maar ik heb me steeds geconcentreerd op het voetbal."

Ferrera kon nog niet goed inschatten tot waar de mogelijkheden van Malinwa reiken. "Dit is een stabiele club, met een goede basis. De ploeg speelt al een tijdje in hetzelfde systeem en heeft automatismen. Wat goed is, ga ik natuurlijk niet veranderen, maar uiteraard ga ik mijn eigen accenten leggen."

"Play-off I en de beker? Concrete ambities ga ik hier nu niet uitspreken. Ons doel is in eerste instantie om door hard te werken goede wedstrijden te spelen en te winnen. Waar ons dat brengt, zien we later op het seizoen dan wel."

Koen Frans

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.