Allijns kijkt uit naar de derby en heeft boodschap voor de supporters: "Hou het ludiek, met geweld schiet niemand op"

14 september 2016 10:35

De spanning in het zuiden van West-Vlaanderen wordt al een tijdje opgebouwd voor de derby tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk. De afrit Waregem werd al omgedoopt tot Boeregem. De voorzitter van Kortrijk kan het best pruimen.

"Zolang het ludiek blijft kunnen we ons daar wel in vinden. Niemand is gebaat bij geweld", aldus Joseph Allijns in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Je kan er een mooi feest van maken. Dat van Boeregem, dat kadert duidelijk binnen het ludieke, ik zag al wat foto's", aldus de voorzitter geamuseerd.

Zowel Zulte Waregem als KV Kortrijk staan in de bovenste regionen van de Jupiler Pro League. "Het wordt een mooi duel tussen twee teams die hun start niet misten. Al hadden wij het misschien wat moeilijker met Anderlecht, Club Brugge en AA Gent, de drie topteams in België."

Van het moeras naar de top

Hij hoopt op een strijd om de eerste plaats. "Als Charleroi niet wint, kan het om die koppositie gaan. Het is uniek voor twee ploegen die vijftien jaar geleden nog aan het wegzinken waren in een spreekwoordelijk moeras. Nu zijn het twee stabiele eersteklassers mét respect voor elkaar."

Maar het belangrijkste is de wedstrijd winnen, al wil Allijns niet té veel druk leggen. "Als we verliezen is het geen drama, niets moet, alles mag. Maar iedereen weet dat het voor de supporters de belangrijkste van het jaar is."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.