Walsh ziet dat dit ontbreekt bij KRC Genk: "Zo iemand hebben we nodig"

14 september 2016 12:37

Net op het moment dat Peter Maes hoopte dat zijn groep de stap had gezet om ook buitenshuis resultaten te sprokkelen, faalde Genk zondag in Luik. Sandy Walsh vindt dat er een leider moet opstaan.

De Genkse kleedkamer werd gezuiverd en er loopt bijzonder veel talent rond, maar misschien missen de Limburgers wel iemand met een heel sterk karakter in de groep. "We hebben mensen nodig die zich laten horen. Iemand die vanaf de eerste minuut zegt: 'Komaan jongens'. Zo een leider hebben we nodig", vindt Sandy Walsh.

Sandy Walsh en Sebastien Dewaest ontgoocheld op de grasmat

Moet dat dan een oudere speler zijn? "Dat mag best, maar dat is volgens mij niet noodzakelijk. Dat kan door iedereen gebeuren. Het zou goed zijn als iemand de ploeg op sleeptouw neemt."

Automatisch denken we dan aan aanvoerder Thomas Buffel. "Dat kan de kapitein zijn, maar hij staat voorin in een moeilijkere positie om dat te doen. Ik denk dat dit best gebeurt door iemand in de centrale as", besluit de verdediger. Het Genkse middenveld is met Heynen en Ndidi echter bijzonder jong en Pozuelo kampt met de taalbarrière.

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.