Belgen in de Europa League: bewusteloze Wuytens en waanzinnige comeback Witsel en co

15 september 2016 23:05

Donderdagavond trapte de Europa League zich op gang. Zowel Anderlecht, Genk, Gent als Standard betraden het Europese toneel. Maar er zijn nog meer Belgen die in actie kwamen. Wij bundelden hun prestaties in dit handige overzicht.

AZ-Dundalk: Stijn Wuytens

Onze landgenoot beleefde een rare avond. Hij opende in de 61ste minuut de score, maar zal zich deze avond om een andere reden nog lang herinneren. Hij kwam namelijk hard in contact met de doelman bij het scoren van zijn doelpunt.

De Belg bleef minuten lang bewusteloos op de grond liggen, zijn ploegmaten waren zelfs tot tranen toe bewogen. Uiteindelijk werd hij onder luid applaus van het veld gedragen. Gelukkig is hij ondertussen weer bij bewustzijn. Voor de volledigheid: de wedstrijd eindige op 1-1.

Maccabi Tel Aviv-Zenit: Axel Witsel en Nicolas Lombaerts

Axel Witsel stond 90 minuten in basis tijdens de het waanzinnig duel op het veld van Maccabi (3-4). Na een 3-0 achterstand lag de ex-Standardspeler mee aan de basis van een onwaarschijnlijke comeback met een goede lang bal bij de eerste Zenitgoal.

Minder goed nieuws was er voor Nicolas Lombaerts. Hij bleef alweer een hele wedstrijd op de bank, ondanks (of net dankzij) zijn opvallende tweet van gisteren.

APOEL Nicosia-FC Astana: Igor De Camargo

Ook voor de negenvoudige Rode Duivel was het een echte topavond. Na 70 minuten toekijken vanop de bank viel De Camargo erg sterk in. Hij zorgde voor de winninggoal in de absolute slotfase van de match. Wij gokken dat hij de volgende wedstrijd gewoon aan de aftrap staat.

Viktoria Plzen-AS Roma: Radja Nainggolan

Radja Nainggolan speelde geen hoofdrol in de wedstrijd tegen de Tjechen. Hij speelde de volledige wedstijd die op 1-1 eindigde.

Feyenoord-Manchester United: Marouane Fellaini

De krullenbol bleef 90 minuten op de bank tijdens de teleurstellende nederlaag van Man U op het veld van Feyenoord. De Reds lieten trouwens wel meer basisspelers op de bank. Er stonden slechts drie jongens van afgelopen weekend in de basis.

Standard-Celta De Vigo: Theo Bongonda

Bongonda was één van de vijf slachtoffers van coach Eduardo Berizo na de 4-0 pandoering van afgelopen weekend. Hij begon op de bank en zag zijn ploeg een vroege achterstand snel goedmaken.

Tien minuten voor tijd mocht de ex-Zulte-Waregemspeler dan toch invallen. Opvallen deed hij op een negatieve manier. De Belg kreeg een gele kaart na een zware overtreding op Fai. De wedstrijd eindigde op 1-1.

Internationale-Hapoel Beer Sheva: Senna Miangue

In de Serie A maakte deze jonge Belg al zijn debuut, in Europa zal er nog even op moeten wachten. Trainer Frank de Boer liet hem uit de wedstrijdselectie. Veel indruk maakte Inter trouwens niet, ze gingen pijnlijk onderuit in eigen huis. Eindstand: 0-2.

OGC Nice-Schalke 04: Julien Vercauteren

Zoals te verwacht zat Vercauteren niet in de wedstrijdselectie. Hij heeft nog steeds geen minuut gespeeld voor Nice dit seizoen. De fransen verloren overigens met 0-1.