Francky Dury reageert op uitspraken Brusselmans en co: "Kijk niet graag neer op ploegen'

16 september 2016 11:17

Zulte Waregem prijkt ook na zes speeldagen nog steeds fier bovenaan het klassement. En dat na wedstrijden tegen Oostende, Genk en in Moeskroen. Toch niet allemaal kleine ploegen. Francky Dury reageert op de leidersplaats én de kritiek.

Na de 9 op 9 tegen Waasland-Beveren, Standard en Eupen had Herman Brusselmans in Stadion nog gefoeterd op Essevee: "Ze hebben die punten dan wel gehaald, maar tegen alleen maar erg zwakke ploegen."

"Ik kijk niet graag neer op ploegen", aldus Francky Dury daarover. "Ik was het niet eens met dat soort uitspraken. Eupen heeft ondertussen Oostende geklopt en tegen Anderlecht goed gespeeld, terwijl Waasland-Beveren heeft gewonnen van Club Brugge. Zo kleine prestaties zijn dat ook weer niet."

Ons niveau is op dit moment belangrijker dan de leidersplaats

Essevee doet het met 13 op 18 ondertussen bijzonder goed. "Belangrijker nog dan de cijfers vind ik dat we goed voetbal spelen. Elke trainer wil dat het altijd maar beter gaat qua voetbal en bij ons zit het voorlopig goed. De grote ploegen zullen nog terugkeren, dus is het goed dat we goed gestart zijn."

"We zitten zeker op schema voor play-off 1. Dat is en blijft ons doel en ambitie, maar er komen zware wedstrijden aan met Kortrijk, Mechelen en Charleroi. Dat zijn ook allemaal teams die mikken op de top-6", beseft Dury.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.