Timothy Derijck: "Oostende zal iets rechtzetten na Eupen, Westerlo kan profiteren van shockeffect en Genk - Anderlecht ..."

16 september 2016 12:05

Net als vorig seizoen pakt Voetbalkrant.com uit met een pronostiek van de speeldag. Elke week neemt een smaakmaker van de Jupiler Pro League het op tegen onze redactie met maar één doel: beter doen dan de 6 op 8 die Laszlo Köteles vorig seizoen neerzette.

Michiel Jonckheere en Birger Verstraete pakten al uit met een even hoge 6 op 8. En dus ligt de lat voor Timothy Derijck en de anderen die volgen hoog. "Ow, 6 op 8 is al niet slecht om voorbij te raken. Maar we knallen voor een 8 op 8", lacht de centrale verdediger van Zulte Waregem.

Derijck: "De Ceulaer en Ganvoula kunnen verschil maken voor Westerlo"

De clash onderin tussen Westerlo en Moeskroen ziet hij afsteven op een thuisoverwinning: "Met hun nieuwe coach kunnen ze misschien een shockeffect genereren. Ik vond Westerlo in het begin van het seizoen al niet slecht tegen Standard en ze hebben veel sterke spelers."

"Zo'n De Ceulaer kan het verschil wel maken en Ganvoula legt ze lekker binnen. Moeskroen heeft ook wel extra kwaliteit ingehaald, maar moet misschien nog meer op elkaar ingespeeld raken." Ook Standard lijkt volgens Derijck vertrokken met de nieuwe coach: "Offensief zijn ze heel sterk, Belfodil en Sa deden het goed tegen Genk."

KV Oostende zal dan weer de punten thuishouden tegen Gent: "Na de match tegen Eupen hebben ze daar iets recht te zetten en in het eigen stadion kunnen ze altijd wat meer. Gent zal bovendien de match in Braga toch wat in de benen hebben, dus zie ik Oostende iets frisser aan de aftrap verschijnen."

Speeldag 7Timothy DerijckVoetbalkrant.com
Charleroi - KV Mechelen11
Club Brugge - Eupen11
Westerlo - Moeskroen1X
STVV - Waasland-BeverenX1
Zulte Waregem - Kortrijk11
Genk - AnderlechtX2
Lokeren - Standard22
Oostende - Gent11

Klassement

Birger Verstraete en Michiel Jonckheere 6/8
Siebe Schrijvers 5/8
David Hubert 4/8
Tom De Sutter, Hendrik Van Crombrugge 3/8

Bekijk hier de pronostiek van onze redactieleden in detail.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.