Deschacht na zware blessure: "We hebben het onderschat"

19 september 2016 09:08

Ze kunnen er gewoon niet omheen. Elke trainer van Anderlecht de laatste zes jaar heeft wel eens geprobeerd om Olivier Deschacht op de bank te laten. Maar elke keer komen ze toch weer tot de conclusie dat ze hem nodig hebben. Op zijn 35ste is hij opnieuw van de partij.

Deschacht moest geopereerd worden aan de lies, een blessure die hem al maanden parten speelde vorig seizoen. Maar zoals steeds vocht hij ook nu weer terug. Al duurde het langer dan eerst gedacht vooraleer hij weer in de ploeg stond. "We hebben die blessure wat onderschat", zei Deschacht. "Die liesblessure en de buikspieren waren lang lastig."

"Ik heb bij de beloften mijn niveau weer moeten opkrikken. Maar de trainer heeft me op het juiste moment teruggebracht. Eerder zou niet echt gegaan hebben, want ik had een conditionele achterstand. Maar nu ben ik fris", verzekert hij.

Ik heb niet de snelheid van Franky, nooit gehad trouwens

En klaar om centraal te spelen, niet op de linksback. "Pas op, ik heb daar geen problemen mee. Ik heb dertien jaar als linksback gespeeld. Maar ik denk dat mijn kwaliteiten nu elders liggen. Ik heb niet de snelheid van Franky hé, nooit gehad trouwens", lachte hij. "Ik hoop dat ik de ploeg nu kan helpen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KRC Genk
 
 
Reacties.