Bekervoetbal door de ogen van de kleintjes deel I: "Dit is niet de match van het jaar"

20 september 2016 14:50

Het is weer tijd voor bekervoetbal. Geel versloeg in 2005 Anderlecht in eigen huis, alles kan dus in bekervoetbal. Maar wie wordt dit jaar dé verrassing van het toernooi? Wij gingen eens langs bij de negen overgebleven amateurploegen en vroegen hen of dit de wedstrijd van het jaar is.

Harelbeke-STVV: Christophe Rommens (voorzitter)

"Het is een belangrijke wedstrijd voor ons maar echt de wedstrijd van het jaar zou ik deze partij niet noemen. We spelen tegen STVV wat, met alle respect, geen publiekstrekker is. Als we duizend supporters in het stadion krijgen, zal het veel zijn. Voor de speler is het wel een mooie uitdaging maar er is totaal geen druk van het bestuur uit. Alles mag en niets moet in deze wedstrijd."

Waasland-Beveren-Oosterzonen: Arne Hoefnagels (spits)

"Tegen een eersteklasser spelen is altijd leuk, maar dit weekend staat ook de derby tegen Geel op het programma. Als we 3-0 zouden achterstaan bij de rust gaan we daar toch rekening mee houden. Maar we geven ons niet op voorhand gewonnen, dat zou belachelijk zijn. We kunnen veel leren van zo'n wedstrijd en je mag niet elke week spelen tegen een eersteklasser."

Dessel Sport-Moeskroen: Kevin Janssens (middenvelder)

"Ik denk niet dat dit echt de wedstrijd van het jaar is. We staan namelijk in de competitie voor een belangrijk seizoen, waarin we heel wat grote matchen spelen. Voor mij primeert het kampioenschap op dit bekerduel. Het is wel zo dat we onszelf een reële kans geven om iets te rapen tegen Moeskroen. Ik denk dat de kansen fifty-fifty zijn."

Charleroi-Bocholter VV: Ronny Vangompel (sportief verantwoordelijke)

"Het is nog wat vroeg om over de wedstrijd van het jaar te spreken. Het is wel een hele mooie match. We hadden ons voorop gesteld om in deze ronde te komen en dat is gelukt."

Sporting Hasselt-KV Mechelen: Francesco Carratta (middenvelder)

"De wedstrijd van het jaar is dit niet. We hebben een ervaren groep met heel wat jongens die op een hoger niveau hebben gevoetbald. Als we doorstoten is het wel de wedstrijd van het jaar. Voor de club zal het een galamatch worden. KV Mechelen is een warme ploeg die een paar duizend man op de been brengt. In het verleden bewezen we al een ploeg te zijn waar je moeilijk tegen scoort. We hopen dan ook zolang mogelijk in de match te blijven. Maar de verhoudingen zijn zeker niet fifty-fifty."

Kortrijk-Sprimont Comblain Sport : Christophe Grégoire (trainer)

"De wedstrijd van het jaar zou ik deze match niet durven noemen. Het is een mooie beloning voor de jongens dat ze zichzelf eens mogen testen tegen een eersteklasser, dat wel. Voor ons blijft het kampioenschap het belangrijkste, waar we onze rug moeten rechten na een moeilijke start."

Cappellen-Zulte Waregem: Kristof Maes (doelman)

"Iedereen wil graag tegen een eersteklasser spelen, maar er is wel één smet op deze bekeraffiche: we zijn rampzalig aan de competitie gestart (1 op 9) waardoor het bekervoetbal iets minder leeft. De focus ligt op de volgende competitiewedstrijden, al zal iedereen wel opgenaaid zijn om tegen de leider in eerste klasse te spelen. In de voorbereiding toonden we al dat we een hoger niveau aankunnen. We hopen dan ook op het verrassingseffect."

ASV Geel-Standard: Fons Backx (voorzitter)

"Vooral qua beleving wordt het de match van het jaar, er zal veel volk komen opdagen. Voor de spelers is dit ook een mooie uitdaging om zich eens te meten met het niveau van een topploeg in België. Sportief gezien zijn er wel belangrijkere matchen in de competitie. Dit is meer een bonus waar onze jongens zich zonder veel druk kunnen tonen voor heel België."

Aalst-Racing Genk: Kenny Van Hoevelen (verdediger)

“Onze match van het jaar wordt hopelijk de kampioenenmatch! Deze wedstrijd is een leuke bonus voor ons maar meer niet. Onze doelstelling is vooral om het in de competitie goed te doen”

Maxim Cleemput

Beker van België \\ België
 
 
Reacties.