Bekervoetbal door de ogen van de kleintjes deel III: "Op het eerste moment dachten we dju we hadden liever Standard of Anderlecht gehad"

21 september 2016 10:06

Het is weer tijd voor de Croky Cup. Geel versloeg in 2005 Anderlecht in eigen huis, alles kan in bekervoetbal. Maar wie wordt dit jaar dé verrassing van het toernooi? Voetbalkrant.com ging eens langs bij de negen overgebleven amateurploegen en vroegen of ze blij zijn van met de tegenstrever of niet.

Harelbeke-STVV: Christophe Rommens (voorzitter)

"Met STVV hebben we niet de hoofdvogel afgeschoten. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar onze paars-witte vrienden van Anderlecht. Als je hen of Club Brugge loot, ben je zeker van een grote publieke belangstelling.”

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar onze paars-witte vrienden van Anderlecht
-Christophe Rommens

Waasland-Beveren-Oosterzonen: Arne Hoefnagels (spits)

“Ik ben niet echt fan van een ploeg uit eerste nationale, dus ik had bij de loting ook niet echt een voorkeur. Een trip naar Beveren valt beter mee dan eentje naar pakweg Moeskroen. Een ploeg uit de G5 had leuker geweest. Of Westerlo, dan was het echt een derby.”

Dessel Sport-Moeskroen: Kevin Janssens (middenvelder)

“De loting is niet echt ideaal voor ons. We hadden gehoopt op een leukere tegenstander, eentje die wat meer volk naar het stadion lokt. We hadden liever een ploeg uit de top vijf gehad, dat spreekt toch meer aan. Een specifieke voorkeur heb ik niet: Genk, Gent, Standard, Brugge of Anderlecht zijn allemaal leuke affiches voor ons.”

Charleroi-Bocholter VV: Ronny Vangompel (sportief verantwoordelijke)

“Met Charleroi treffen we een ploeg die het de laatste jaren vrij goed doet in eerste klasse. Al dachten we op het eerste moment wel van 'dju, we hadden liever Genk, Standard of Anderlecht getroffen'. Maar achteraf zijn we zeker blij met Charleroi. Zij doen het toch al jaren goed en strijden telkens mee voor PO1.”

Sporting Hasselt-KV Mechelen: Francesco Carratta (middenvelder)

"Ik heb sympathie voor de fans en traditie van KV Mechelen en Standard. Maar ik supporter voor mijn ex-club Antwerp en Juventus. Ik heb dus twee kleuren." (lacht)

Kortrijk-Sprimont Comblain Sport : Christophe Grégoire (trainer)

"Dit is niet echt onze droomtegenstander. Wie tegen een ploeg uit eerste klasse loot, hoopt op een grote naam om een echte gala-avond te krijgen. Kortrijk is niet echt een publiekstrekker voor ons. Toch zijn ze een fysiek sterke ploeg en een vaste klant in de hoogste voetbalklasse. Persoonlijk had ik liever tegen Charleroi, Anderlecht, Moeskroen of Gent gespeeld. Hoe dan ook moeten we proberen om Sprimont een goed imago te geven."

Cappellen-Zulte Waregem: Kristof Maes (doelman)

"Eerlijk: we hadden natuurlijk liever tegen Anderlecht, Club of Gent gespeeld. Maar enkele dagen na de loting beseften we dat Zulte Waregem ook wel een mooie tegenstander is. Dury heeft er echt een solide ploeg van gemaakt die zich bij de top van België mag rekenen. Het is op dit moment misschien wel de meest complete ploeg van het land."

Kortrijk is niet echt een publiekstrekker voor ons
-Christophe Grégoire

ASV Geel-Standard: Fons Backx (voorzitter)

"Dit is voor ons een zeer mooie loting. Vooraf hadden we twee ploegen met stip aangeduid: Westerlo en Standard. Dat het die tweede is geworden, is erg leuk. Er wonen namelijk veel Standardsupporters in de Kempen. Je voelt dat de wedstrijd leeft."

Aalst-Racing Genk: Kenny Van Hoevelen (verdediger)

“Genk is een absolute topclub maar ik had liever tegen een andere club gespeeld. Gezien mijn verleden had ik graag nog eens tegen KV Mechelen gevoetbald. Maar Genk is natuurlijk wel een aantrekkelijke affiche voor de supporters.”

Wie overleeft deze ronde in de beker? Waag er een gokje op bij Unibet!

Maxim Cleemput

Beker van België \\ ASV Geel \\ Dessel Sport \\ KRC Harelbeke \\ Sporting Hasselt \\ FCB Sprimont \\ Eendracht Aalst \\ Bocholter VV \\ Cappellen \\ Lierse Kempenzonen
 
 
Reacties.